måndag 1 juli 2013

Inför: Cosy Den 2013


Cosy Den är en indieklubb som startade för snart tio år sedan genom att anordna spelningar i en lägenhet i Göteborg. Sedan 2009 har Cosy Den varje sommar anordnat en festival som arrangeras på olika klubbar i Stockholmstrakten. I år varar festivalen i fyra dagar (plus en bonusdag den 19:e juni) och börjar på onsdag på Södra Bar. Till torsdagen flyttas sedan festen till Southside Cavern för att på fredag och lördag hålla till på Gula Villan i Haninge. Till årets fest har drygt 20 band bokats - Popbrus tipsar nedan om fem av dessa. För mer information om biljettköp och spelschema, kolla här.

Soda Fountain Rag
Ett av alla de goda minnena från London Popfest 2010 var norska Soda Fountain Rag. Frontfiguren (och egentligen den enda fasta medlemmen) Ragnhild Hogstad Jordahl skapar snygg indiepop där hennes säregna sångröst får sällskap av, förutom gitarr, bas och trummor, även diverse suspekta synthar.


Skator
Förra året släppte Skator från Umeå skivan Vita Kalla som hamnade på 21:a plats över det 2012 års bästa album. Skator får lyssnaren att vaggas in i den norrländska melankolin då låtarna svävar i gränslandet mellan det ljuva och ljusa och det gnisslande och smådissonanta mörkret. 

The Hearing
Bakom namnet The Hearing står finländska Ringa Manner som på scen med hjälp av en looppedal bygger upp sina låtar kring sin synth, sång och diverse rytminstrument. Det är smart, intressant, vackert och framför allt väldigt bra!


Westkust
Surfrock där distorsion är lika viktigt som en reverbkryddad sång. Sveriges svar på Wavves? Fast lite snällare.Making Marks
En av de finaste bokningarna till årets festival. Högklassig tweepop från Norge där glädje och dans är det primära.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar