tisdag 28 september 2010

Jakobs Musikhörna v. 39: 8-Bit Operators

8-Bit Operators är en samling coverskivor med gräddan av chipeliten. Jag tror även att det är en chipgrupp som jag misstänker ligger bakom samlingarna, men det är oviktigt.

Än så länge finns två plattor;

The Music of Kraftwerk Performed on 8-Bit Video Game Systems, som ni säkert förstår är en hyllningsplatta till Tysklands kanske största (men inte nödvändigtvis bästa) band genom tiderna.

Wanna Hld Your Handheld, vol. 1, som är ett hemskt namn på en i övrigt ganska trevlig Beatles-hyllning.

Båda skivorna håller väldigt hög klass och rekommenderas verkligen till dem som gillar hyllingsskivor och/eller chipmusik. Kraftwerksamlingen är relativt likriktad när det kommer till genre, inget som riktigt överraskar utan alla låtar (eller i alla fall de jag hört originalen av) håller sig relativt nära tyskarnas versioner, utan att för den skull kännas onödiga.

När det gäller Beatlesplattan så spretar det lite mer, allt från Glomags drum and bass, via Saskrotch chipbreak till Goto80s skweetolking av Come Together ryms här utan att för den delen kännas allt för för rörigt. Goto80s låt är för övrigt den bästa låten på plattan och är ett måste för alla som är det minsta intresserad av Beatles-låtar i skruvade versioner.

Båda plattorna finns på spotify:

Various Artists – 8-Bit Operators: Wanna Hld Yr Handheld, Vol. 1

Various Artists – 8-Bit Operators: The Music Of Kraftwerk Performed On 8-Bit Video Game Systems

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar