söndag 22 november 2009

Presentation av oss på Popbrus

Här kommer då det som alla trogna läsare av Popbrus har väntat på; en presentation av vilka det egentligen är som ligger bakom all denna visdom. Kortfattat om dem kan sägas: de är de tre gossar ni just såg på en bild, där de ligger i det småländska gräset, vilket är passande då samtliga kommer från just Småland. Vill ni veta mer är det bara att fortsätta att läsa nedan...

Rasmus:
Bor egentligen ingenstans just nu. Flyttar dit där det finns jobb för journalister.
Vissa säger att han lyssnar alldeles för mycket på Morrissey. Men han lyssnar kanske ännu mer på indiepop från Australien och Skottland. På senare tid har det även blivit en del skräniga pop-gitarrer i hans högtalare.
Gillar även litterär musik av typen Dylan och Thåström. Och hoppas innerligt att Klas Östergren ska återgå till att skriva poptexter igen...
Just nu är Rasmus ledig från Popbrus.

Jakob:
Nyinflyttad i Uppsala, där han nu söker efter jobb, dock utan större framgång.
Han är verksam chipmusiker och komponerar musik på sitt gameboy, spelar även i ett flertal namn, bl.a. Växjös flummigaste punkband Kennel & Kebab.
Är fascinerad av udda personligheter inom musiken, den stora hjälten torde vara Daniel Johnston. Även mycket elektronisk eller skramlig musik på gränsen till oljud går ner, helst med en popådra, men det mesta går ner.
Animal Collective spelas flitigt, han har även hakat på Wavves-hypen.

Anton:
Bor i Växjö där han tidigare har pluggat musikproduktion på universitetet och nu ibland extraknäcker inom detta område. Tyvärr har utbildningen gjort att han ibland lyssnar alldeles för mycket på inspelningskvalité istället för på låtars helhet.
Hans musiksmak brukar av bekanta sammanfattas med tre ord - kvinnor med piano. Visst lyssnar han mer än gärna på Anna Ternheim, Regina Spektor och Maia Hirasawa, men han har också en förkärlek till indiepop signerad Bright Eyes och Death Cab For Cutie. I hans skivsamling återfinns även en stor mängd jazzskivor av olika sort och anser, precis som de andra på Popbrus, att Kevin Shields är ett geni.


Markus:
Bor i Göteborg där han pluggar journalistik när han inte brölar eller lyssnar på falsk trumpet genom väggarna. Delar sitt hem med ett tiotal inneboende instrument och tror starkt att livet låter bättre genom sina hörlurar, om EQ:n är rätt inställd vill säga. Musiken som flödar genom telefonsladden är spridd från indiepop och jazz till hip-hop och R&B/Neo Soul. Till favoriterna hör Norah Jones, Elliott Smith, Chords och Alicia Keys. Värt att nämna är att han har ett förflutet i skaträsket, har en Millencolin-tatuering och har idoliserat Freddie Mercury. Popbrus mest kommersiella och schizofrena musikälskare?

Nämnas bör även mannen som står bakom layout på sidan, samt ett antal bilder, bland annat de ni ser i detta inlägg. Ola Myrin heter han, och härstammar också från Småland.
Förutom att ha ett anlag för vackra bloggar lyssnar även Ola på musik; bland annat The Warlocks, Velvet Underground och Joy Division.
Ola är en utomordentlig fotograf, och flera av hans alster hittar ni här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar