torsdag 7 april 2011

Veckans skiva v. 14: Tame Impala - Innerspeaker

Tame Impala är en australiensk psychrockgrupp som bildades 2007. Sen dess har de hunnit släppa två EPs, en handfull singlar och så förra året kom Innerspeaker, deras fullängdsdebut, en skiva som antagligen hade hamnat på min årsbästalista om jag hade upptäckt den förra året.

Det enklaste sättet att beskriva dem är som ett Dungen på engelska. Det är nämligen mycket som påminner om våra svenska stoltheter, sången, produktionen, melodierna, ackordföljderna, ja, det mesta kort sagt. Största skillnaden ligger väl i att Tame Impala kör stenhårt psychrocken medan Dungen gladeligen blandar in fler stilar i sin musik.

Men trots stora likheter med detta svenska under så står Tame Impala på egna ben. De har nämligen riktigt bra låtar. Ta till exempel Solitude Is Bliss med sin stundtals reverbindränkta sång och ett komp lagom tillbakalutat för att passa en lat sommardag men tillräckligt svängigt för att dansa bort samma kväll.

En beskriving som i och för sig skulle kunna beskriva hela skivan, den passar både för fest och lugna stunder. När de i sommar gästar Roskildefestivalen så kan ni vara säkra på att jag finns i publiken och jag uppmanar alla er läsare att göra detsamma.

Lyssna på Innerspeaker på Spotify!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar