torsdag 28 juni 2012

Veckans skiva v. 26: The Lumineers - The Lumineers

Samtidigt som den så kallade americanagenren blir allt mer uttjatad och urholkad av alla dussinband så finns det ändå en tapper skara som ändå håller fanan högt och levererar högklassig rockmusik med influenser från den amerikanska folkmusiken - Denvertrion The Lumineers är ett av dessa band.

The Lumineers släppte sitt självbetitlade debutalbum i april i år, ett album som bygger på Weasley Schultz sång som omringas av mestadels akustiska gitarrer, mandolin och cello. Det som gör att The Lumineers sticker ut från övriga band i samma genre är till stor del cellon som känns fräsch och helt rätt i den väldigt snälla och homogena produktionen. Man kan inte heller komma ifrån att sångmelodierna är snyggt skapade och att de unisona körropen är en stämningshöjare.

Bandet bildades redan 2002 men det dröjde nio år innan de fick något större genomslag då deras låt Ho Hey spelades i den amerikanska TV-serien Hart Of Dixie. The Lumineers album är ännu inte släppt i Sverige och inga spelningar är bokade i Europa utanför de brittiska öarna men förhoppningsvis kommer även vi i Norden kunna ta del av bandets liveframträdanden i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar