söndag 24 juni 2012

Veckans tips v. 26

Spelningar:

I februari i år släppte Shearwater albumet Animal Joy vilket var bandet sjunde i ordningen. Nästa vecka gör bandet två spelningar i Sverige, på måndag på Debaser Slussen i Stockholm och på tisdag på Pustervik i Göteborg.

I veckan gör den psykedeliska rockvärldens förväxta snorungar The Brian Jonestown Massacre två spelningar i Sverige. På tisdag spelar de på Strand i Stockholm och på onsdag spelar de på Debaser Malmö

På tisdag får Debaser Slussen besök av La Sera och på torsdag är det Malmös tur att få ta del av Vivian Girl-basistens soloprojekt då hon är en del av Ladyfest Summer Edition på Debaser.

För den som är sugen på hardcore av den gamla skolan så spelar Poison Idea på Strand i Stockholm på onsdag. Spelad gör även Bombus och Victims.

Active Child stod för ett av förra årets bästa album, på fredag spelar han på Debaser i Malmö.

80-talsrockiga Brooklynboende Twin Shadow spelar på Pustervik i Göteborg på onsdag och på Debaser Slussen i Stockholm på torsdag.

I helgen är det dags för Peace & Love i Borlänge. Som vanligt blandar festivalen högt och väldigt lågt. Regina Spektor, My Morning Jacket, Idiot Wind och Nasum är några av höjdpunkterna.


Skivor:

Bandet Two Wounded Birds  släpper ett eponymt debutalbum på tisdag. Stuket har beskrivits som en mörkare Beach Boys-influerad indierock och låter inte alls dumt. Förlyssna här: Together Forever by Two Wounded Birds


Även Brooklyn-baserade A Place To Bury Strangers släpper nytt på tisdag. Elektrostinn indie med schyssta riff utlovas på skivan Worship.

För den som är sugen på lite lugnare musik så släpper alternative/country-bandet Beachwood Sparks sin första skiva på nästan tio år på tisdag. På senare tid mest kända för sin cover på Sades By Your Side i filmen Scott Pilgrim.

Övrigt:

På tisdag sänder P3 Vånna Ingets spelning från Umea Open. Klockan 20.30 är tiden att komma ihåg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar