söndag 10 oktober 2010

Veckans tips v. 41


Rasmus:

Nu är det dags för nummer nio i Bob Dylans The Bootleg Series. The Witmark Demos heter den och innehåller outgivna demos från 1962-1964. Mumma för alla oss Dylan-fans.

På torsdag spelar José Soracha på Kupan i Stockholm. De av er i Stockholm boende som ännu inte sett denna småländska pärla borde verkligen gå dit och bli förälskade i mannen som gjort ett av årets bästa svenska album. Halv nio går det av stapeln och kostar bara 20 kronor.

Få kan väl ha undgått att Håkan Hellströms nya skiva 2 steg från Paradise släpps i veckan? Det gör den i vilket fall.


Jakob:

På torsdags bjuds det på grindcore, powerviolence, crust och deathmetal i en salig blandning då Weekend Nachos, The Arson Project och wojczech lirar på Kafé 44 i Stockholm.

Söndagen erbjuder dock något ännu bättre, nämligen Terry Rileys enda Sverigespelning, på Uppsala Konsert & Kongress. En av minimalismens stora firar sin 70-årsdag med en turné.

Men för er som aldrig riktigt greppat det här med minimalism så bjuder söndagen på noisepop i Stockholm istället, på Debaser Slussen spelar nämligen Blank Dogs, Black Bug och Cola Freak.


Anton:

Imorgon måndag släpps Antony & The Johnsons nya album Swanlights, ett spännande skivsläpp som kommer i helt rätt tid i och med den stundande hösten. Förhoppningsvis kan Antony Hegarty värma den kalla årstiden med sin sköra stämma.

Ett annat spännande skivsläpp är Belle & Sebastians nya Write About Love som även det släpps imorgon. Förhandslyssna på skivan här.

Om ni är sugna på klassisk indiepop så kommer amerikanska Of Montreal och spelar på Debaser Medis i Stockholm på tisdag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar