tisdag 24 augusti 2010

Jakobs Musikhörna v. 34: Simon G - Att Leva Med Skammen

Simon Gärdenfors är väl mest känd som rapparen i Las Palmas, en svensk hiphop-duo som rönt vissa framgångar inom svenska undergroundkretsar. Han har även ett samarbete med Frej, känd från Maskinen och Slagsmålsklubben, vid namn Far & Son. Men eftersom denne Frej verkar vara stadigt upptagen med just Maskinen för tillfället så har Simon spelat in en soloskiva.

Och i ärlighetens namn så är det väl inte det bästa jag hört av honom, men efter ett par genomlyssningar så fastnar jag mer och mer. Det är mindre knark och överdriva oanständigheter i texterna (förutom i avslutande Drycken) jämfört med Las Palmas eller vissa Far & Son-grejer. Därmed inte sagt att texterna är rumsrena.

Beatsen är betydligt mer elektoinfluerade än det man är van vid i Simon G-sammanhang, men det är kanske inte så konstigt när Sophie Rimheden står med bland producenterna. Men det funkar ganska bra.

Visst, Att Leva Med Skammen är kanske ingen skiva som kommer figurera på speciellt många årsbästalistor när dessa ska sammanställas, men det är en skiva som definitivt är värd en genomlyssning eller två.

Lyssna på Simon G – Att leva med skammen på Spotify!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar