söndag 9 augusti 2009

Tips v. 33

Rasmus:

På fredag drar Malmöfestivalen igång igen. Bra band och billig falafel. Redan första dagen spelar El Perro Del Mar och Babian. Men denna veckas mest intressanta Malmökonsert äger rum på lördag klockan 19.30 på Debaser. Wooden Shjips kommer till Sverige! Tänk er Sonic Youth möter The Doors. Fast långsammare. Kan bli hur bra som helst.

Göteborgs Kulturkalas är inte vad det en gång var. Man saknar lätt de små obskyra banden från USA. Men höjdpunkter bjuds det på även i år. Göteborgs stoltheter Navid Modiri och Gudarna bjuder upp till dans på tisdag. Missa inte chansen att se ett av Sveriges bästa liveband.

Undvik de amerikanska skäggen och se svenskt istället på Way Out West. [ingenting] spelar samtidigt som Calexico och Laakso spelar samtidigt som Wilco. I båda fallen är det ett svårt val vad man ska välja.


Jakob:

Onsdag 12/8
Glesbygd'n + Ylijali
Kafé Deluxe, Växjö

Det bästa som hänt svensk reggae sedan Kultiration gästar Växjös mysigaste krog.


Fredag 14/8
Sista Sekunden, Snutjävel, Slut på det roliga m.fl.
Musikhuset, Växjö

Punk- och hardcorekväll på BG. Kan vara värt ett besök


Lördag 15/8
My Bloody Valentine
Way Out West, Göteborg

Alla som besöker festivalen utan att beskåda MBV förtjänar inget bättre än ett nackskott!


Anton:

På torsdag gör hardcorebandet AC4, med de forna Refusedmedlemmarna Dennis Lyxén och David Sandström, en klubbspelning på Way Out West. De går på Trädgårn's scen klockan 20.30, missa inte!

Om ni är riktigt snabba ifrån AC4:s spelning så hinner ni på även se det svenska kultbandet bob hund som spelar på Götaplatsen klockan 21.30. Denna spelning ingår i Göteborgs kulturkalas och kostar därför gratis.

Den svenske singer/songwriter-poeten Emil Jensen har på sin hemsida gjort det möjligt att lyssna på alla hans skivor och EP:s som någonsin spelats in. Ett ypperligt tillfälle att att låta dina sinnen sjunka in i en oas av underbara sångtexter och magnifika melodier! Adressen är http://www.emiljensen.se/ och klicka sedan på musik. Om ni gillar det ni hör så finns där även instruktioner på hur ni kan göra för att donera ett valfritt belopp till Jensen och hans musikbolag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar