söndag 11 juli 2010

Tips v. 28



Rasmus:

Har ni pengar och tid att ta er till Stockholm finns det inga godtagbara skäl att missa Marianne Faithfull på Berns på onsdag. Hennes sönderrökta röst är tillsammans med Joan Baez lena stämma de två finaste kvinnliga sångrösterna man kan höra idag.

Brittiska retrobandet The Coral är tillbaka. Sjätte albumet (och tillika det första på tre år) Butterfly House når skivdiskarna på onsdag

På fredag släpps Darren Hanlons nya album I Will Love You At All. Redan på onsdag recenseras den här på Popbrus.


Jakob:

Det är väldigt dött på konsertfronten nu i sommartider, förrutom på festival. Den enda spelningen av värde jag har fått nys om sker på Kafé Deluxe i Växjö på fredag. Då spelar Five Finger Discount rock'n'roll av den gamla skolan.

I övrigt kan man ägna veckan åt att hinka i sig vatten och se på musikdokumentärer. Jag ser själv med spänning fram emot att få se When You're Strange, en ny film om the Doors.

En äldre men fortfarande sevärd dokumentär är The Devil and Daniel Johnston. Vem den handlar om kan ni säkert räkna ut själva
.
Anton:

På lördag spelar Sveriges kanske skickligaste musiker på Nefertiti i Göteborg. Mats/Morgan Band kommer bjuda på hypnotisk jazz med en stor portion humor. Vill ni veta mer om bandet så kommer det på torsdag publiceras ett inlägg om bandet på Popbrus.

På torsdag går starten får årets Arvikafestival. Den tidigare synthfestivalen har breddat sin repertoar och i år spelar band som Babyshambles, Regina Spektor, jj, Mattias Alkberg, Yeasayer och Anna von Hausswolff. Hela bandlistan finner ni här.

Festivalen Island In The Sun som huserar på Jurmo på Åland startar på fredag och på programmet står bland andra The Concretes, Anna von Hausswolff, Masshysteri och Babian.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar