söndag 18 juli 2010

Tips v. 29



Rasmus:

På onsdag slår två av Sveriges trubadurer sina påsar ihop på Kulturhusets tak i Stockholm. Den ene förtjänar fortfarande ett större genombrott. Den andre har fått det men är oförtjänt bespottad och alltför underskattad. Det handlar om Dan Viktor och Staffan Hellstrand. Gå och se!

Christopher Sander från [ingenting] gör två solospelningar i helgen. Dels på Debaser Malmö på fredag och dels på Debaser Slussen i Stockholm på lördag. Läs recensionen av hans soloalbum här.

Hela nästa vecka är det Fruntimmersveckan. Så passa på att lyssna på fantastisk musik som Joan Baez , Säkert!, Marianne Faithfull, Tant Strul, Patti Smith, Asha Ali, El Perro Del Mar, Anna Ternheim, Marit Bergman, Nancy Sinatra


Jakob:

I helgen går två mindre uppmärksammade festivaler av stapeln. På den småländska landsbygden hålls Korrö folkmusikfestival, som är den största i Sverige av sitt slag. Om ni tar er dit så se till att spana in Väsen och i princip allt annat.

Ctrl Alt Dance, som skulle hållits på en skånsk åker har nu flyttat till Köpenhamn, men bandlistan är fortfarande fantastisk med GOTO80, Nordloef och An-Cat-Max som absoluta toppbokningar i mitt tycke.

För er som varken är sugen på festival, folkmusik eller chip så är det hetaste tipset att spana in Converge tillsammans med Kylesa, Gaza och Kvelertak när de spelar på Brewhouse i Göteborg på tisdag, på Debaser Slussen i Stockholm på onsdag eller på Debaser i Malmö på Torsdag.


Anton:

På fredag och lördag är det dags för ytterligare en festival på Tyrolen utanför Växjö. Tyrolen Lever har i år bokat bland andra Dan Vikor och Per Egland, se hela årets line-up här.

Ytterligare några fantastiska kvinnliga musiker som ni borde lyssna på är Regina Spektor, Melissa Horn, Norah Jones, Maia Hirasawa, Taken By Trees och First Aid Kit.

På torsdag spelar Mats/Morgan Band på Fasching i Stockholm. Passa på att se dem, för det kan dröja länge innan de spelar i Sverige nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar