söndag 30 januari 2011

Veckans tips v. 5


Rasmus:

Imorgon kommer Marianne Faithfulls nya album Horses and High Heels. Då denna kvinnas röst bara blir bättre och bättre med åren, så har ni här ett släpp att räkna med. Att Lou Reed gästar på två spår gör inte det hela sämre.

Imorgon släpps även Kaizers Orchestras nya album Violeta, Violeta Vol. 1. Detta är det första albumet i en planerad triologi och tillika bandets första riktiga album på tre år. Missa heller inte bandets sverigespelningar i mars.

Orkar ni inte vänta tills i mars på att gå på konsert kan ni i veckan beskåda Iron & Wine. Det blir spelning på Debaser Medis i Stockholm på onsdag och på Trädgårn i Göteborg på fredag.


Jakob:

Fredagen bjuder på garagerock för Växjöbor då örebrobandet
Troubled Horse spelar på Kafé Deluxe

Göteborgare med ett sug efter synthpop kan på lördag bege sig till Sticky Fingers för att beskåda
Universal Poplab med radiorösten Christer i spetsen.

På söndag kan alla lundabor för tredje året i rad njuta av en klezmerfestival på Mejeriet, fyra grupper uppträder under eftermiddagen.


Anton:

På onsdag släpper duon Jonny sin debutskiva Jonny. Bandet består av Norman Blake från Teenage Fanclub och Euros Childs från Gorky's Zygotic Mynci.

I veckan ger Glasser två spelningar i Sverige, på onsdag på Babel i Malmö och på fredag på Debaser Medis i Stockholm.

Imorgon måndag är det säsongspremiär för TV-programmet Dom kallar oss artister. I första avsnittet får vi följa Salem Al Fakir. Klockan 20.30 i SVT 1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar