söndag 23 januari 2011

Veckans tips v. 4


Rasmus:

onsdag släpper två av landets bästa band samlingsplattor. Eldkvarn och Radio Dept summerar sina karriärer med varsin dubbel.

På nyårsafton såg jag Sleigh Bells spela i Australien. Recension finner ni här. Jag var inte riktigt övertygad om huruvida de var bra eller dåliga live. På fredag har ni chansen att göre er en egen uppfattning, då de spelar på Debaser Slussen i Stockholm.


Jakob:

För alla som är intresserade av modern konstmusik så håller Stockholm från onsdag till söndag en tonsättarfestival tillägnad Steve Reich, en av minimalismens stora. Fem konserter kommer att ges under lika många dagar. Rekommenderas starkt.

På torsdag lirar Teengirl Fantasy på Debaser i Malmö, vilket säkert kan bli trevligt. Men det riktigt intressanta är förbandet, Goes Calypso, en malmöit som definitivt är ett namn att hålla ögonen på.

Den som är sugen på lite mörkare tongångar kan på lördag ta sig till Fylkingen i Stockholm och avnjuta Deutsch Nepal, Infiltrator och Enema Syringe.



Anton:

På onsdag släpper folkindiepoprockaren Iron And Wine det nya albumet Kiss Each Other Clean. Ett spännande släpp som jag ser fram emot.

På lördag är det dags för den årliga kulturnatten i Växjö. Musik, film, teater och konst kan förtäras i näsan omåttliga mängder, se schema här.

Den klassiska post-punkgruppen Gang of Four släpper på onsdag sitt nya album Content. Jag tror dock inte att ni ska allt för höga förväntningar på skivan. Gang of Four spelade på Malmöfestivalen 2009 och jag kände då nästan en tragisk känsla över bandet som verkligen har fastnat i 80-talet. (Recension här)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar