tisdag 30 april 2013

Skiva: Comeback Kid - Wake the Dead

Ikväll gör Comeback Kid sin enda spelning i Skandinavien på sin turné för att fira tio år sen de släppte Turn It Around, som blivit något av en klassiker inom melodisk hardcore. Men det är inte den plattan jag ser mest fram emot att höra låtar från, utan skivan efter, Wake The Dead, en skiva som för mig är omgiven av ett nostalgiskt skimmer. Det var plattan som visade för mig att hardcore varken måste vara old school eller macho för att vara förbannat bra.

För det här är lättsmält utan att bli mesigt, på precis rätt sätt. Plattan bjuder på trallvänlig låt efter trallvänlig låt, hockeykörer, göttiga riff och en alldeles lagom mängd breakdowns. Redan i inledande False Idols Fall sätts ribban otroligt högt med ett duktigt tempo och tuggande gitarrer som manar till mosh pit. Även när de drar ner tempot, som i The Trouble I Love och Partners In Crime så är det inte utan att behålla gunget som får dig att vilja banka skiten ur tomma intet.

Jag måste dock erkänna att Comeback Kid snabbt blev omsprungna av något hårdare hardcoreband, med Have Heart i spetsen och snart hade de fallit i glömska för min del. Fram till ikväll.


Missa för övrigt inte den smått fantastiska videon till titellåten.

2 kommentarer:

 1. comeback kid faller aldrig i glömska hos mig! åh, så nostalgiskt och peppt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skulle varit på konserten, originalsångaren var med, exklusivt för den här turnén och de spelade bara låtar från de två första plattorna:
   http://www.youtube.com/watch?v=1hyABn5piIw

   Radera