tisdag 23 april 2013

Skiva: Turist i Tillvaron vol 6

Turist i Tillvaron är antagligen den bästa punksamlingsserie det här landet har sett sen de tidiga Definitivt 50 Spänn- och Cheap Shots-plattorna. Trots att de är uppe i sjätte volymen så verkar dessa plattor ha gått många helt förbi, trots att namn som Bäddat För Trubbel, Vånna Inget, Gatans Lag, Mimikry och Gamla Pengar figurerat på de tidigare plattorna.

På denna sjätte del i samlingen medverkar bland annat Knivderby, Inkvisitionen, Svart Städhjälp, Kaos, Kris & Helvete och Ligisterna som alla levererar. Men den absolut största överraskningen är Pusrad som på under två minuter levererar fem starka spår som låter som Descendents och Minutemen i dubbla tempot, och jag kan inte annat än hålla med.

För dig som vill hålla dig uppdaterad när det kommer till svensk punk, om det så väl gäller käng som poppunk så är Turist i Tillvaron ett måste, inte bara volym sex utan de fem tidigare också. De kommer knappast ge dig hela bilden, inte allt det bästa, men en tillräckligt bra överblick för att inse att svensk punk lever i högsta grad, och är förbannat bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar