onsdag 7 december 2011

Skivrecension: MJ Hibbett & The Validators - Dinosaur Planet

MJ Hibbett & The Validators är barn i vuxna människors kroppar. Men vad gör väl det när de lyckas kombinera melodier som sätter sig med barnsligt underhållande texter som är små vardagsbetraktelser?
Det var kanske inte så oväntat att bandet en vacker dag skulle göra en temaskiva som till upplägget påminner om en sagoskiva för barn där dialog blandas med sånger som för berättelsen framåt. Fast för vuxna. Nej, föga förvånande, men skulle de kunna få det att hålla i en hel skiva?

Nåväl, nu är den här. Dinosaur Planet är en rockopera om hur dinosaurierna kommer tillbaka till jorden efter flera miljoner ute i rymden. Ni hör själva, det är klart som fan att det här är underhållande. Kanske är inte storyn den allra bästa och ej heller dialogen. Men faktum kvarstår: det funkar. Vissa av låtarna är både bra och underhållande, med textrader som:

”Please don't eat us
We want to be your friends
Not your ingredients”

Kanske är skivan lite väl lång, men storhetsvansinnet är något av charmen med den här skivan.

Det här är inte Mj Hibbett & The Validators bästa skiva, men det är deras mest sammanhållna, även om låtarna rent musikaliskt spretar mer än vanligt. Men så här lagom till jul: det här är något som hela familjen kan samlas framför med varsin kopp glögg och lyssna på när dinosaurierna kommer till England och dödar jättemånga människor, samtidigt som man lär sig att dinosaurierna aldrig dog ut och att de pratar som pirater.

Så gillar ni medryckande brittisk mespop: sätt er och lyssna på hur dinosaurierna kommer tillbaka, men hur de inte ensamma om det... Nej, ni får helt enkelt lyssna själva, jag vill ju inte avslöja alltför mycket av historien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar