torsdag 10 maj 2012

Veckans skiva v.19: Bad Veins - The Mess We've Made


Duon Bad Veins från Ohio släppte sin andra skiva för två veckor sedan och internethypen lät sig inte vänta. Det har skrivits oerhört mycket om denna skiva - hur bandet har hittat hem och är Ohios stoltheter. En smula överdrivet kan tyckas, men ibland är jag nästan villig att hålla med.

Soundet på skivan har blivit lite poppigare och mer kommersiellt, vilket faktiskt är lite tråkigt stundtals. Indie-rocken som var framhävd på den förra skivan i sin avskalade briljans finns inte där längre utan är ersatt av ett lite yngre sound med siktet mot Billboardlistorna. Samtidigt som det är lite synd så ger det upphov till en hel del fantastiska melodier och snygga stråkarrangemang som man inte kan låta bli att älska, även om det kanske inte är så nyskapande. Det absolut tråkigaste med skivan är dock att den är lite svår att få tag på i Sverige just nu. Vi får nöja oss med ett axplock låtar från Soundcloud, och dessa är tyvärr långt ifrån skivans bästa. Men! Nog om negativa aspekter.

 När man börjar vaska bland låtarna som inte finns på Soundcloud hittar man de sanna guldkornen. Falsetten och stråkarna i låten Doubt skapar en fantastiskt mjuk ljudbild som man bara vill krypa in i och försvinna ett tag. Detsamma går att säga om låten I Turn Around. Jag brukar oftast ha en dragning för rappare takter och skrikande gitarrer, men denna skiva är helt tvärtom. Här fullkomligt älskar jag de lugna spåren och klickar förbi de andra i en hast. Det över fem minuter långa spåret Kindness är så skönt producerat och välgjort att jag, trots min korta attention span, lyssnar genom spåret gång på gång med öronen på helspänn. Som sagt dras helheten ned lite av låtarna som förväntas sälja, men även där finns det lite gott att hämta. Nedan finns ett smakprov på låten Nursery Rhyme, en av skivans bättre säljpunkter. Jag rekommenderar dock starkt att ni provlyssnar på skivan på Itunes Store, eller än bättre köper den!


Nursery Rhyme by Bad Veins

 
Provlyssna på hela albumet på Itunes HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar