lördag 5 maj 2012

Inför Popadelica 2012

Idag är det dags för årets upplaga av Popadelica. Nedan följer fem band som ni inte får missa om ni ska dit.

FM Belfast
När man tänker på isländsk musik så är det lätt att man föreställer sig något gränsöverskridande och suggestivt, som Sigur Rós, Múm, Ólafur Arnalds och Björk. Det är sällan tankarna går till väldigt rak electropop, vilket är precis vad FM Belfast bjuder på. Efter en bejublad spelning på Popadelica förra året så är de tillbaka i år igen. Och det är ett rutinerat liveband ni kommer bjudas på.

Honningbarna
Trots att det är vårt grannland så är det sällan norsk musik uppmärksammas i någon större utsträckning i Sverige. Honningbarna har dock all chans att göra det. Några ungdomar från Kristiansand som brukar kallas för cello-punk låter kanske inte jättespännande på pappret, men med energi och riktigt bra låtar kommer de att slå Huskvarna med häpnad.

Carli
Oftast syns Carli tillsammans med Marcus Price, men till helgen spelar han på egen hand. Kommer det bjudas på tramselectro i vanlig ordning eller kommer det mest spelas remixer? Vi här på Popbrus har absolut ingen aning, men bra vågar vi nästan lova att det kommer bli.

Vånna Inget
Förra året släppte Vånna Inget debutplattan Allvar, en av 2011 års bästa inhemska plattor. Klassisk punk blandas med träffsäkra popmelodier och känsloladdade texter. Ännu ett av raden band på senare tid som gör antagandet att Malmö skulle vara Sveriges nya punkstad känns lite rimligare.

Pulled Apart By Horses
Det brittiska bandet Pulled Apart By Horses spelar snäll pophardcore med alternativa inslag. Bandet släppte sitt självbetitlade debutalbum 2010 och i januari i år kom uppföljaren Tough Love. Pulled Apart By Horses är ett band som skall avnjutas live, gärna i en folkpark i Huskvarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar