söndag 20 januari 2013

Veckans tips v. 4

Skivor:

Det är fortfarande glest på skivfronten, men gläd er åt att Billy Bragg i veckan gick ut med att han släpper ett nytt album i mars (producerad av den fantastiske Joe Henry). Gör detta genom att lyssna igenom hela hans katalog eller bege er hit och lyssna på ett smakprov från nya skivan.

Foxygen lyckades inte ta sig in på förra årets årsbästalista, men var ändå ganska nära. Kanske lyckas de bättre i år: Imorgon släpps nya skivan We Are The 21st Century Ambassadors.

Dronebandet Mountains nya album Centralia släpps imorgon måndag. 

Imorgon släpper Bad Religion, punkens svar på Iron Maiden,  sitt sextonde album i ordningen, True North.

På fredag dimper Vertikal ner i skivhyllorna, senaste given från ett av Sveriges tyngsta band, Cult Of Luna.


Spelningar:

Om du råkar befinna dig i Växjö på onsdag så spelar finska Death Hawks psykedelisk rock på Kafé Deluxe.

Kanske äger årets bästa konsert rum redan på lördag. Då spelar nämligen Conor Oberst i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Dagen därpå spelar han i Oslo. I Stockholm är Idiot Wind förband.

Samma dag som Conor spelar även Norma i Stockholm. Debaser Slussen är det som gäller, och är ni mer sugna på surrealism än rå popenergi är det hit ni ska bege er.

För den som är sugen på tung rock med en viss dragning åt doom så spelar The Sword, Bombus och Lonely Kamel på Debaser i Malmö på lördag.

Även Norrköping bjuder på galej den här helgen då Med Dunder och Brak går av stapeln på Kulturhuset. Det bjuds på chillout av TRD, energisk chip av Nordloef, reggae av Gräsrot och drone av Avgrunden. En helkväll helt enkelt.

På onsdag spelar Lars Bygdén på Debaser Medis i Stockholm.

Övrigt:


I veckan drar filmfestivalen i Göteborg igång. Det blir några konserter och några musikfilmer, men bortsett från det handlar det inte så mycket om musik. Men skit i det; det här är ändå en av årets höjdpunker. Så ta er till Göteborg och se så många filmer som möjligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar