tisdag 12 mars 2013

Skiva: Moder Jords Massiva - I Jorden


Moder Jords Massiva var ett musikkollektiv på uppemot 30 pers, där bland andra Anna Maria Espinosa, som brukar sjunga med Club Killers, och Pelle Lindroth, mer känd som Parken, ingick. Tillsammans gjorde de musik med ena foten i elektronisk musik och den andra i baktakten. Gruppen hann släppa fyra plattor. I Jorden är den andra fullängdaren och även mittenskivan i en skivtriologi som består av Ur Djupen, I Jorden och Från Luften.

Soundet är varmt och ganska minimalt, poppigt och stundtals riktigt svängigt. De elektroniska låtarna minner mig ofta om Pluxus senaste skiva Solid State, bara flera år tidigare. Och med mer sång förstås.

Moder Jords Massiva lyckas tilltala såväl technokidsen som popparna och reggaeskallarna, inte de mest konservativa och inget läger fullt ut, men likväl hittar de flesta som ger dem en chans något som tilltalar dem och kanske på köpet hittar en ny genre att förälska sig i, vilket är kollektivets starka sida, förmågan att glida över musikstilar och tilltala folk ur andra läger med låtar som lätt skulle avfärdats om det inte vore just Moder Jords Massiva. Så lyssna på I Jorden, lyssna sen på Ur Djupen, Från Luften och Ren Ondska. För allt är faktiskt så jävla bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar