tisdag 30 april 2013

Skiva: Comeback Kid - Wake the Dead

Ikväll gör Comeback Kid sin enda spelning i Skandinavien på sin turné för att fira tio år sen de släppte Turn It Around, som blivit något av en klassiker inom melodisk hardcore. Men det är inte den plattan jag ser mest fram emot att höra låtar från, utan skivan efter, Wake The Dead, en skiva som för mig är omgiven av ett nostalgiskt skimmer. Det var plattan som visade för mig att hardcore varken måste vara old school eller macho för att vara förbannat bra.

För det här är lättsmält utan att bli mesigt, på precis rätt sätt. Plattan bjuder på trallvänlig låt efter trallvänlig låt, hockeykörer, göttiga riff och en alldeles lagom mängd breakdowns. Redan i inledande False Idols Fall sätts ribban otroligt högt med ett duktigt tempo och tuggande gitarrer som manar till mosh pit. Även när de drar ner tempot, som i The Trouble I Love och Partners In Crime så är det inte utan att behålla gunget som får dig att vilja banka skiten ur tomma intet.

Jag måste dock erkänna att Comeback Kid snabbt blev omsprungna av något hårdare hardcoreband, med Have Heart i spetsen och snart hade de fallit i glömska för min del. Fram till ikväll.


Missa för övrigt inte den smått fantastiska videon till titellåten.

måndag 29 april 2013

Skiva: Esther - A South Province Letter

http://jonasstrandberg.files.wordpress.com/2013/04/esther-a-south-province-letter-cover.jpg Esther bildades i början av 00-talet av fem högstadiekillar i Växjö. Bandet fick snabbt uppmärksamhet och sågs tidigt som ett av de stora pophoppen från staden som nyligen satt sitt namn på musikkartan genom banden The Ark, Melody Club och numera bortglömda The Mo. Trots att alla tre banden spelade popmusik så hade de olika roller; The Ark var de glammiga som ägde de stora scenerna, Melody Club de prydliga med en förkärlek till discosynthar, och Esther var de kaxiga slynglarna vars konserter bäst hörde hemma i trånga källare där några bortglömda ackord eller sura sångtoner maskerades i svett, dans och galenskap.

Idag, snart 13 år sedan starten, släpper Esther albumet A South Province Letter. Bandet är mognare, låtarna känns mer genomarbetade, refrängerna mer trallvänliga och produktionen mer välpolerad men bandet har ändå inte tappat den nerv i musiken som fanns redan vid starten. Låtarna Give Me Some, I've Heard It All Before och To Let Go är lysande poplåtar som sticker ut lite extra ur annars jämna A South Province Letter.

söndag 28 april 2013

Veckans tips v. 18

Spelningar:

Mattias Alkbergs begravning gör imorgon vårens andra och sista spelning. Den här gången är det Dramaten som gäller. Förvänta er stämningsfulla låtar, blandat med poesi och en helhet som känns lika mycket teater som konsert.

Osslers senaste skiva Stas höll samma höga kvalitet som vanligt. Men Ossler har alltid varit snäppet vassare live. På lördag har ni möjlighet att bevittna detta på Nefertiti i Göteborg.

På tisdag lirar MF/MB/ på Babel i Malmö och på fredag är det Debaser Medis i Stockholm som gäller.

Årets Popadelicafestival i Huskvarna går av stapeln på lördag. Spelar gör bland andra Movits! och MF/MB/

Mejeriet i Lund bjuder till helgen på Chelsea Wolfe på fredag och Grant-Lee Phillips på lördag.


Övrigt:

Imorgon måndag släpper Växjö-bandet Esther skivan A South Province Letter.

På lördag är det skivmässa vid Vattentorget i Växjö - ett gyllene tillfälle att inhandla rariteter!

I veckan släpps skivan Rkives av Rilo Kiley som består av tidigare outgivna låtar.



fredag 26 april 2013

Låt: Fishboy - Rumble with the Gang Debs

På Popbrus finns det två genres som med jämna mellanrum omskrivs. Folkpunk och twee. Fishboy befinner sig i gränslandet mellan dessa genrer och de gör det riktigt bra. De är även ett av banden som medverkar på den finfina Tullycraft-hyllningen Wish I Kept A Scrapbook, med denna låt. Ett bra band som får för lite uppmärksamhet som tolkar ett annat bra band som får för lite uppmärksamhet. Låter inte det fantastiskt? Det gör det. Så spana in låten. Spana sedan in hela hyllningsskivan. Och sedan spanar ni in precis allt som Tullycraft och Fishboy har gjort.

tisdag 23 april 2013

Skiva: Turist i Tillvaron vol 6

Turist i Tillvaron är antagligen den bästa punksamlingsserie det här landet har sett sen de tidiga Definitivt 50 Spänn- och Cheap Shots-plattorna. Trots att de är uppe i sjätte volymen så verkar dessa plattor ha gått många helt förbi, trots att namn som Bäddat För Trubbel, Vånna Inget, Gatans Lag, Mimikry och Gamla Pengar figurerat på de tidigare plattorna.

På denna sjätte del i samlingen medverkar bland annat Knivderby, Inkvisitionen, Svart Städhjälp, Kaos, Kris & Helvete och Ligisterna som alla levererar. Men den absolut största överraskningen är Pusrad som på under två minuter levererar fem starka spår som låter som Descendents och Minutemen i dubbla tempot, och jag kan inte annat än hålla med.

För dig som vill hålla dig uppdaterad när det kommer till svensk punk, om det så väl gäller käng som poppunk så är Turist i Tillvaron ett måste, inte bara volym sex utan de fem tidigare också. De kommer knappast ge dig hela bilden, inte allt det bästa, men en tillräckligt bra överblick för att inse att svensk punk lever i högsta grad, och är förbannat bra.

måndag 22 april 2013

Skiva: Sub Pop 1000


I lördags var det Record Store Day och skivbolaget Sub Pop från Seattle passade då på att släppa samlingsskivan Sub Pop 1000 med anledning av bolagets kommande 25-årsjubileum. 1986 släpptes Sub Pop 100 (med bland annat Sonic Youth) och två år senare släpptes Sub Pop 200 (med band som Nirvana, Soundgarden och Mudhoney). Helgens släpp är därför en vink till dessa två tidigare samlingsskivor och på samma sätt som då har bolaget försökt samla det bästa ur dagens undergroundscen. Skivans höjdpunkter är hardcoreakten Iron Lung och de psycadelicapopiga Peaking Lights men hela skivan är väl värd flera genomlyssningar. 


söndag 21 april 2013

Veckans tips v. 17

Skivor:

Maia Hirasawa släpper i veckan den nya skivan What I Saw.

Tysta Mari är tillbaka med mer svensk punk på plattan Musiken.

Phoenix släpper skivan Bankrupt på onsdag.

Folkvang släpper i veckan en självbetitlad skiva via bolaget Kning Disk. 


Spelningar:

Imorgon lirar Skatan på Klubb 414 i Göteborg.

I veckan spelar This Is Head på Pustervik i Göteborg på torsdag, på Debaser Medis i Stockholm på fredag och på V-dala i Uppsala på lördag.

På fredag är det releasefest för Tysta Maris nya platta på Debaser Slussen. Förutom Tysta Mari, spelar även Riddarna och Karl Buhre.

På fredag lirar Samling på KB i Malmö.

På lördag gästas Debaser Medis i Stockholm av The Mary Onettes. På torsdag spelar de på Lilla teatern i Norrköping.

Mejeriet i Lund får på onsdag finbesök av den israeliska jazzbasisten Avishai Cohen.

fredag 19 april 2013

Låt: Money Can't Buy Music - After We Were Drunk, But Before We Were Dead

Popbrus gillar Gordon McIntyre, som till vardags sjunger i Ballboy. Självklart gillar vi även Maja Mångård, som en gång i tiden hade ett band tillsammans med Gordon, som de kallade för Money Can't Buy Music. Där bidrog hon bland annat med spoken word-partier om mattematikern Johannes Kepler. På denna lilla popdänga om att ha det gött med polarna, dricka öl och glömma bort omvärlden märks hon inte så mycket. Men lyssna på låten och ta sedan med er den ut i vårsolen för att praktisera låtens text i praktiken. Vill ni ha mer Maja än vad som erbjuds här kan ni alltid läsa intervjun hon gjorde med Popbrus påsken 2010 HÄR.

torsdag 18 april 2013

Skiva: Dusted - Total Dust



Har ni tröttnat på kanadensisk musik än? Trodde väl inte det. För här kommer en av de bästa skivorna jag hört på länge. Inte sedan första gången jag hörde The Strokes har jag känt samma fy-fan-detta-bandet-kommer-nå-långt-känsla. Dusted kallar sin musik atmosfärisk indierock, och jag nickar i samtycke. Det är nämligen oerhört stämningsfullt rakt igenom. Skivan har en dynamik som är helt otrolig. Från det ganska poppiga och rytmiska soundet på spåret (Into the) Atmosphere till det melankoliska och sparsmakade och nästan lite väsande soundet i Low Humming lyckas de trots allt samla sina alster i en enhetlighet. Och en väldigt bra sådan dessutom.

Bandet har spelat som förband till storheter som Of Montreal och Deerhof men släppte förra året sitt första album och med Final Fantasy-producenten Leon Taheny som bandmedlem förstår man snabbt varför det är en enda lång öronorgasm från start till mål. Gillar du indierock, eller musik i allmänhet bör du absolut ge denna pärla åtminstone en genomlyssning - du lär inte bli besviken!


tisdag 16 april 2013

Skiva: The Skatalites - Treasure Island

Så här när våren äntligen är i antågande så kommer suget efter baktakt fram. Jag har arbetat mig igenom The Specials, Rasta Hunden och Eskalator, inget ont om dem men de passade inte årets solskenspromenader. Det var först när jag skalade av allt vad punkinfluenser heter och hängav mig åt den renodlade dansmusiken som polletten föll ner, The Skatalites ska det vara. Två ackord upprepade låten igenom, en blåsmelodi som sätter sig som klister och solo efter solo efter solo, vad mer kan man begära?

Treasure Island är en samling med en stor del av bandets äldre material, innan produktionen blev slätstruken och låtarna började kännas mer pop än innan. Det här är ska som det ska vara, pun intended. Det här är vad som blev startskottet för all ska, reggae, ragga, dancehall, dub, lovers rock, rocksteady och så vidare och så vidare. Det här är musik utan pretentioner, det är inget försök att skapa hitmusik, det är bara till för att få folk att svänga sina lurviga och det är bland de vackraste intentioner en musiker kan ha.

För många blir den här samlingen kanske lite väl mustig, 45 låtar utan någon överdrivet stor variation, så är det tvära kast och vers-refräng-musik du är ute efter så rekommenderar jag de tre banden jag nämnde i början. För alla som istället vill ta en sväng om till tonerna av riktigt duktiga musiker så är det här rätt skiva att göra det till, ett stycke musikhistoria som svänger mer än det mesta.

måndag 15 april 2013

Låt: We Are The Storm - Morel Park

We Are The Storm, Popadelica 2010
Inför Popadelicafestivalen sommaren 2010 uppmärksammade vi det hårdsatsande men då fortfarande osignade bandet We Are The Storm. Ett drygt år senare efter Popadelica släppte bandet debutskivan To The North-Pole från vilken förstasingeln Galileo fick speltid på P3 samtidigt som en live-version av låten I Woke Up To The Bells filmades av produktionsbolaget Kvalität och spreds över internet på diverse musikbloggar. När Kvalität i februari i år valde att utöka sin verksamhet genom att starta ett skivbolag så var We Are The Storms andra skiva ett av de första släppen som utannonserades. Den nya skivan, Wastelands, släpps den åttonde maj.

Låten Morel Park är den andra singeln från We Are The Storms kommande skiva och enligt bandet själva är det den soligaste låten som de gjort hittills. Det är såklart svårt att dra för stora slutsatser efter en låt men jämfört med debutalbumet så låter bandet nu mer moget och balanserat. Förmågan att på ett kaxigt sätt våga ta plats med en stor ljudbild sitter dock i och verkar ha utvecklats ytterligare genom ett ännu mer genomarbetat arrangemang.

Morel Park är tillsammans med Håkan Hellströms nya låt Valborg vårens hittills givna soundtrack!


söndag 14 april 2013

Veckans tips v. 16

Skivor:

Ni har väl knappast kunnat undvika att Håkan Hellström är med nytt album? I veckan släpps det i alla fall.

Även Britta Persson är med ny platta. If I Was A Band My Name Would Be Forevers släpps i veckan.

Steve Earle And The Dukes (And The Duchess) släpper plattan The Low Highway
.

Iron & Wine
är tillbaka med den nya skivan Ghost On Ghost som släpps på onsdag.


Spelningar:

På lördag spelar Les Big Byrd på Debaser Slussen.


Little Children spelar även han på Debaser Slussen på lördag, på fredag spelar han på Kafe Deluxe i Växjö.

På lördag är det Record Store Day och givetvis ska ni då bege er till er lokala skivbutik. Om ni befinner er i Göteborg anordnas det evenemang hela helgen på Bengans, Pustervik och Oceanen. Bland annat spelar Håkan Hellström på Bengans.
 

På torsdag lirar Cult Of Luna på Pustervik i Göteborg. 

Samling turnerar runt i landet och spelar i veckan i Karlstad på fredag och i Göteborg på lördag.  

Olle Ljungström spelar på fredag i Helsingborg, på lördag i Växjö och på söndag i Malmö. 

fredag 12 april 2013

Topp 7: Margaret Thatcher

I måndags gick en väldigt omsjungen kvinna bort; Margaret Thatcher. Nedan kan ni lyssna på sju av de bästa låtarna som finns om henne på Spotify. Har vi missat någon?

torsdag 11 april 2013

Låt: BOY - This Is The Beginning

Ibland fullkomligt älskar jag hur en låts titel, budskap och känsla bara funkar. Det finns inga frågetecken, det är inte krystat eller konstlat utan bara en genuin känsla förpackad som ett stycke musik - precis som det ska vara. Tyska duon BOY höjdes till skyarna när de släppte sin debutskiva Mutual Friends förra året och redan vid inledningsspåret This Is The Beginning så förstår man varför. De har lyckats skapa en sublim blandning av folk, pop och adderat en stor dos kreativitet. Egentligen skulle jag kunna hylla hela skivan, men inledningsspåret är något alldeles speciellt och förtjänar sin egen eloge. Spåret bjuder in lyssnaren. Det är en intim, hoppfull och dynamisk serenad till alla livets olika nystarter. Det må vara en enkel liten låt med rak och lite tråkig uppbyggnad, men ärligt talat bryr jag mig inte. Jag är trollbunden från meningen:
"This is the beginning, of anything you want"



tisdag 9 april 2013

Skiva: Moon Bandits - Action Changes Thinking


Jag har många gånger hävdat att banjo är om inte det bästa instrumentet så åtminstone topp fem. Moon Bandits är definitivt en grupp jag kommer peka på hädan efter, helt enkelt för att de bevisar att akustisk musik låter bättre på en banjo än på till exempel en gitarr. Det här är så långt ifrån finlir man kan komma, det är folkpunk i ordens rätta bemärkelse, akustisk punkmusik framförd på instrument typiska för amerikansk folk, i det här fallet banjo och fiol. Lägg där till två oslipade röster och amatörmässigt låtsnickeri så har ni allt som egentligen behöver sägas om duon.

Nu låter det kanske som att jag klankar ner på dem, men det gör jag inte. För det som många skulle påstå är nackdelar är exakt det som får mig att älska dem. De är i princip Totos motsats, så långt ifrån slick rockmusik man kan komma. Deras instrumentskicklighet är inte speciellt hög, det är inte sönderarbetade låtar, det är ärligt, rått, musik för glädjen snarare än för tekniskt kunnande. Moon Bandits bevisar att du inte behöver kunna mycket mer än att slå några ackord på en banjo, spela några simpla melodier på en fiol och skrika nästan naiva texter för att skapa stor musik. Och det är något som många skulle må bra av att inse.


måndag 8 april 2013

Låt: Belle & Sebastian - I'm A Cuckoo

På grund av tidsbrist så blir dagens inlägg kort, men musiken är likväl högklassig. Solen börjar äntligen värma och våren verkar vara på ingång och ingen låt passar då bättre än Belle & Sebastians klassiska låt I'm A Cuckoo.Tyvärr ställde bandet in sommarens europaturné (med bland annat ett besök på Bråvallafestivalen) men det finns fortfarande förhoppningar om en spelning i Sverige i slutet av sommaren.


söndag 7 april 2013

Veckans tips v. 15

Skivor:

Sällskapets andra platta, Nowy Port, kan ju inte vara annat än fantastisk. Den släpps i veckan, och för er som inte känner till det handlar det alltså om Thåström, Ossler och Hell.

Länge sedan man hörde något från Morrissey? Ja, det har ni alldeles rätt i, men i veckan släpps tre nya låtar, på tre olika versioner av nyutgåvan av singeln The Last Of The Famous International Playboys. Skaffa alla tre!

I år är det tio år sedan The Postal Service släppte sitt hittills enda album, Give Up. I veckan kommer deluxeutgåvan med en hel skiva med outgivet, b-sidor och annat gött.

2006 släppte Adolphson & Falk plattan Vidare, med nyinspelningar av gamla klassiker. Nu kommer uppföljaren Ännu vidare.

Magnus Ekelund & Stålet släpper sitt tredje album på lika många år. Dödskult heter den.

Magnus Carlson, känd från Weeping Willows och en svenskspråkig solokarriär för några år sedan, debuterer i veckan med nya bandet Tandem Sky. Smakproverna från skivan har låtit lovande.

På onsdag släpper Ghost den nya skivan Infestissumam.


Spelningar:

Norska Kvelertak är ute på turné och spelar i veckan på Pustervik i Göteborg på tisdag, på KB i Malmö på onsdag och på Debaser Medis i Stockholm på torsdag.

På lördag blir det klezmerdans på Mejeriet i Lund då Räfven firar 10 år som band.

fredag 5 april 2013

3x Johnny Cash

Johnny Cash har släppt många album. Så många att de knappt går att räkna. Svenska Wikipedia uppger 149, engelska uppger 96. Många är det i alla fall. Kolla bara på boxen som kom i fjol med hans samlade Colombia-utgivning; den innehåller 63 skivor och 862 spår. Han hann göra mycket med andra ord. Och de flesta vet vem han är, har hört de största hitsen. Ändå kan det vara svårt att veta var man ska börja när man väl tagit sig an hitsen. Ett tips kan vara de sex skivor han gjorde för American precis innan han dog. Ett annat kan vara de tre låtarna som kommer här, låtar där han samarbetar med andra artister.

I Walk The Line (revisited), med Rodney Crowell
När Johnnys forne svärson gör en låt om en låt som betytt mycket för honom, är Johnny med och sjunger valda delar ur just den låten. Ni har förmodligen hört originalet, men ni borde även höra denna.


Pick The Wildwood Flower, med Mother Maybelle Carter
När Johnny spelade in en version av standraden The Wildwood Flower (skriven 1860) saknades helt det karaktäristiska gitarrplocket. Vilket är konstigt när man lyssnar på denna låt, som handlar om hur han spelar just det. Gitarrplocket är även det enda han tar med sig från originallåten i denna låt som han gör tillsammans med livspartnern June Carter Cashs mor. Men vad gör väl det, när Pick The Wildwood Flower är bättre än någon version som någonsin gjorts av Wildwood Flower?


The Wanderer, med U2
Det som gör U2 till ett dåligt band är Bono. När han tar ton låter det bara skräp. Men när de tar in Johnny på sång blir det ett samarbete där helheten är bättre än delarna. Och det är sällsynt.

torsdag 4 april 2013

Skiva: Hunter Hunted - Hunter Hunted


Mars månad blandade och gav, högt och lågt. Å ena sidan tilläts Lil Wayne att släppa en ny skiva – å andra sidan kom det många trevliga debutskivor däribland Hunter Hunteds första EP. Det är fem låtar som trots ganska olika ton och tilltal sys ihop av ett enhetligt och fruktansvärt tidsenligt sound. Har du någon gång tänkt "Shit, detta bandet ligger verkligen i tiden!"? Lite den känslan får man av Hunter Hunted, åtminstone när det gäller riktningen som indiepopen är på väg. Det är nästan så trendriktigt att det blir störande, och det är nog min enda egentliga kritik till en annars i princip fulländad EP.

Inledningsspåret Operating har en vrålstark refräng med vackert melankoliska harmonier och en virveltrumma som kan skära genom väggar. Men det bästa med spåret, och med de flesta andra spåren på skivan är att man prickat så rätt i låtarnas dynamik. Det är en ständig musikalisk berg-och-dalbana. Ena stunden tas du ned och lyssnar ivrigt på sångmelodin för att helt plötsligt svepas med i en stegrande brygga och få myror i benen till en explosiv och rytmisk refräng. Huvudmelodin i det sista spåret Gentle Folks är nästan anledning nog att gilla skivan. Soundet är smart, väl genomfört och nästan lite väl mycket enligt spelets regler. Den där riktiga experimentviljan saknas lite. Det är lätt att älska skivan, och den har absolut ett återlyssningsvärde och djup, men visst hade det gått att ta ut svängarna ytterst lite till. Oavsett så förtjänar denna debut en svag fyra!

onsdag 3 april 2013

Skivrecension: Division Of Laura Lee - Tree

Efter fem års väntan så är Division Of Laura Lee tillbaka med den nya skivan Tree. Bandet har blivit lite äldre och lite mognare vilket bara verkar vara till fördel i den postpunkiga genre som bandet rör sig i. Stundtals är Tree en ganska tillbakalutad skiva men vissa låtar sticket ut, som Goodspeed To All Of My Dreams, med ett härligt ös och det är när intensiteten är som högst som Division Of Laura Lee är som allra bäst.

Musiken baseras på massiva mattor av gitarrer som flyter mellan konsonans och dissonans och det är spänningen där emellan som får låtarna att bli extra intressanta. Skivan är producerad av Jason Lytle och han har med sitt Grandaddy-tänk fått Division Of Laura Lee att lyfta ännu en dimension. Lytle står även för en lysande sånginsats på låten Old Gold som är en av skivans bästa låtar tillsammans med It's Everywhere You Are och tidigare nämnda Goodspeed To All Of My Dreams.

tisdag 2 april 2013

Skiva: VA - Scandinavian Breakcore Compilation vol. 1

I dagarna släpptes en gedigen samling med breakcore från Sverige och våra grannländer. Med 43 låtar, om man räknar introt, så är det en riktig tung release som vittnar om en otrolig bredd inom en genre som för gemeneman antagligen mest låter som oväsen. Från XÄCKSECKS inledande käftsmäll, via Ponas mer flytande synthar, till Håkan Hellstorms gameboyspeedcore, Älginfluensas swingjungle, Ljudit Anderssons gabbadoftande dänga, Ohyras dubstep, DJ Christer Sjögrens raggajungle, anderz o svenottoz vörsus DJ Schlager dansbandsbreakcore, till Reggaecides breakbit så bevisar samlingen att skandinavisk breakcore i högsta grad är en levande genre.

Att de, förutom ovan nämnda, lyckats samla storheter som Babylon Disco, Negrobeat, Ars Dada, Veqtor, med flera tyder på att de som ligger bakom samlingen har en otrolig fingertoppskänsla. Eller så har de bara tagit med allt de kommit över, det är svårt att veta. Oavsett så är det här ett måste för alla med intresse för hetsig musik.

måndag 1 april 2013

Månadens låtlista: Mars


Jakob:

Kvelertak - Spring Fra Livet
Norges hårdaste punkare har släppt nytt, trevligt som vanligt.

Makthaverskan - No Mercy
En mycket stark kandidat till årets svenska platta.
 
Chelsea Light Moving - Groovy & Linda
Det må vara Thurston Moores nya band, men det låter ändå som gamla hederliga Sonic Youth, knappast speciellt världsomvälvande, men onekligen trevligt.

Pissed Jeans - Cat House
Simpel hardcorepunk, fint så det förslår.

Marnie Stern - Nothing Is Easy
Världens kanske coolaste gitarrist är tillbaka.


Rasmus:

Suede - What Are You Not Telling Me?
Helt okej comebackplatta från britpoppens bästa.

Billy Bragg - I Ain't Got No Home
Inte heller denna gång blir man besviken på Billy, trots att punken försvinner mer och mer för varje släpp.

Parantheticala Girls - Evelyn McHale
Månadens bästa lo-fi-indie.

Waxahatchee - Lips and Limbs
Visst har hon en härlig röst och sinne för melodier, den där Katie Crutchfield?

Clinic - Sun and the Moon II
Andra versionen av skivan Free Reign är bättre än den första.


Anton:

This Is Head - Staring Lenses
This Is Head släppte skivan The Album ID och slog fast att de är ett av Sveriges bästa band.

Johnossi feat. Anna Ternheim - Seventeen
En alternativ tagning av låten Seventeen som är den stora behållningen av Johnossis nya Transitions.

Nord & Syd -Min Arm
Svensk pop lever!

Laura Mvula - She
Den brittiska sångerskan briljerar med sitt debutalbum Sing To The Moon.

AC4 - All Talked Out
Rak hardcorepunk och inga konstigheter.


Skiva: Mire Kay - Fortress

Mire Kays musik svävar i ett dunkel av melankolisk skönhet där den akustiska gitarren och cellon står för grunden bakom Emelie Molins och Victoria Skoglunds sång. På låtarna So You Learned och Fortress glänser bandet lite extra men ingen av låtarna på EP:n Fortress faller ur ramen.

På onsdag släpper duon sitt debutalbum A Rising Tide Lifts All Boats vilket de firar med en spelning på Inkonst i Malmö på lördag - minst sagt spännande!