tisdag 23 februari 2010

Jakobs Musikhörna v. 8: Band of Joy

Det finns åtminstone två band med namnet Band of Joy, det kändaste är antagligen det från Birmingham, bandet som Robert Plant och John Bonham spelade i innan de började i Led Zeppelin.

Det andra bandet är svenskt, innehåller inga kända musiker och kommer antagligen aldrig nå samma kultstatus som ovan nämnda Band of Joy, vilket är synd, för i ärlighetens namn så är de mycket bättre.

Vad är det då som gör dem så bra undrar du? Ett ord, spelglädje. Det här är tre personer som inte gör musik för någon annan anledning än att de älskar det. Detta är inget jag säger enbart baserat på deras musik, utan för att jag träffat dem, beskådat dem live ett flertal gånger och även känner folk som känner dem väldigt väl. Men visst märks det i musiken också Enligt dem själva så blandar de folkmusik av olika slag, surfmusik, cirkusompa och tradjazz, men för att beskriva det så enkelt som möjligt så kan man säga att det rör sig om instrumental dansant rockmusik. Men ord gör knappast musiken rättvisa.

Deras inspelade material gör inte heller musiken rättvisa, för det är live som de ska upplevas. Det märks verkligen att alla tre medlemmarna älskar att befinna sig på scen och glädjen smittar av sig till publiken. Så får du chansen att avnjuta dem live, så tveka inte.
Men tillsvidare så får ni nöja er med att lyssna på dem på Spotify eller på Myspace.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar