söndag 28 februari 2010

Tips v. 9



Rasmus:

För er som missat det faktum att bokrean drog igång i torsdags, är det hög tid att ta er ner på stan och kolla in lite böcker. Förutom romaner av bland annat Klas Östergren och JMG le Clezio och en mängd kokböcker finns även ett flertal böcker om musik, mest förekommande är nog Bob Dylan och Ulf Lundell. Dylans Memoarer är en av böckerna som går att inhandla till ett billigt pris, för er som inte redan har den. Och den är riktigt bra.

När ni ändå befinner er i er lokala bokhandel tycker jag att ni ska plocka till er ett ex av Stå aldrig still, en nyutkommen antologi om Thåström.

Till sist bör nämnas att ett nytt album av Peter Morén, känd från Peter, Bjorn & John, släpper nytt: I spåren av tåren heter den och kommer på onsdag.


Jakob:

På fredag så har Uppsalabor två bra spelningar att välja mellan. Den första är Torsson, bandet som både klumpats ihop med proggen och med punken och själva utnämt sig till det fjärde bästa bandet i Lund. De spelar på Katalin.

Är man dock inte sugen på att titta på dem så kan man istället bege sig till Orange där klubben Rio håller låda. Det bjuds på spelning med postpunkbandet Diskoteket.

Har man privilegiet att befinna sig i Växjö så kan man istället uppsöka Kafé Deluxe på fredag och njuta av 70-talsdoftande hårdrock med Abramis Brama. En god idé skulle vara att ta sig dit tidigt, då det ges möjlighet att lira rundpingis där mellan 18 och 22. PING PONG IS PINGIS MOTHERFUCKER!


Anton:

Nikola Sarcevic, sångare och basist i Millencolin, släpper på onsdag sin tredje soloskiva. Denna gången har han gått över till att sjunga på svenska, i övrigt är musiken sig lik. Skivan heter Nikola och fattiglapparna.

Popadelicabokningen The Kissaway Trail släpper det nya albumet Sleep Mountain på onsdag. En intressant bokning av Popadelica och ett ännu intressantare skivsläpp, missa inte.

På måndag kan ni undvara en halvtimme åt att lyssna på The xx i P3 Live. En konsert, inspelad 14 januari i Groningen i Holland sänds klockan 20.30.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar