torsdag 11 februari 2010

Veckans Skiva v. 6: The Depreciation Guild - In Her Gentle Jaws

Det är konstigt att jag inte lagt märke till det här bandet tidigare, frontmannen Kurt Feldman spelar nämligen trummor i The Pains of Being Pure at Heart, som ni ju vet släppte en av förra årets absolut bästa plattor. The Depreciation Guilds debut-ep, Nautilus, släpptes även gratis på 8bitcollective. Men trots dessa omständigheter så har det här bandet tyvärr gått mig obemärkt förbi.

För deras musik är något som faller mig i smaken, de blandar shoegazer och drömpop med electronicainslag från ett nintendo. Till en början så sticker nintendoljudet ut så att det är svårt att lägga märke till något annat, men när man vant sig vid det så märker man att bakom chiplätena så gömmer sig några riktigt bra låtar. Men i all ärlighet så skulle ljudbilden kunnat vara mer balanserad, nintendod kunde fått ligga lite längre bak och gitarrerna skulle gärna fått ta mer plats.

Men det kunde samtidigt vara värre, det märks att låtarna är byggda kring ljuden från spelkonsolen vilket känns bra, det här är inget band som kastar in ett nintendo bara för att sticka ut. Gitarrerna skränar och väsnas till och från och nintendot spottar ur sig både popmelodier och ett åttabitars trumkomp. Det fungerar oväntat bra tillsammans och The Depreciation Guild kan lätt konkurrera med kollegor i samma genrer, för även om In Her Gentle Jaws är den klaraste stjärnan på pophimlen så lyser den starkt nog för att jag ska förvänta mig stordåd när uppföljaren levereras nu i vår.

Här kan du lyssna på In Her Gentle Jaws på Spotify!

Här kan du ladda ner epn Nautilus helt gratis och lagligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar