söndag 14 februari 2010

Tips v. 7



Rasmus:

Redan imorgon kommer veckans första fina skivsläpp; There’s No Enemy av Built To Spill. Gammal hederlig amerikansk indierock när den är som bäst. Dessutom har skivan ett väldigt fint omslag – vilket bandets skivor oftast har.

Shearwater startades en gång i tiden av bland annat Will Sheff från Okkervil River. Will är inte längre med i bandet; det blev för mycket att vara med i två av altcountry/skäggpopens största band. Men Wills medverkan i uppstarten av bandet ger en fingervisning om vad det handlar om. Shearwater är dock mer lågmälda, även om de även har tendenser till raka motsatsen. Det är i alla fall amerikanska skägg det handlar om. Och Shearwater släpper nya skivan The Golden Archipelago på onsdag

På onsdag släpps även Scratch My Back av Peter Gabriel, där han bland annat tolkar Bon Iver, David Bowie, Regina Spektor, Arcade Fire och Magnetic Fields. Tolkningen på Magnetic Fields ”The Book Of Love” släpptes nyligen även som singel. På singelns baksida tolkar The Magnetic Fields Peter Gabriels ”Not One Of Us”. Under årets lopp kommer samtliga av skivans låtar släppas på samma sätt - det vill säga som singlar där b-sidorna består av Peter Gabriel-låtar inspelade av de artister Gabriel tolkat på a-sidan.


Jakob:

På torsdag besöker Spaniens svar på Manu Chao Uppsala för en spelning på Katalin. Bandets namn är Che Sudaka och risken för sväng är överhängande.

Samma kväll så kan den som hellre är sugen på hip hop ta sig till Debaser Medis i Stockholm för att beskåda jänkarna i Jedi Mind Trick.

Att spendera söndagen i huvudstaden är också ett hett tips eftersom Ale Möller Band håller låda på Södra Teatern


Anton:

Den amerikanska singer/songwritern Joanna Newsom släpper på fredag trippelcdalbumet Have One On Me som är det tredje i ordningen. Det speciella med Newsom är att hon ackompanjerar sig själv med en harpa, vilket ger ett annorlunda sound.

På onsdag spelar Jeanette Lindström på Katalin i Uppsala och på fredag på Nefertiti i Göteborg. Bered er på en härligt lugn och skön kväll i jazzens tecken.

På onsdag släpps filmen (500) Days Of Summer med sångerskan Zooey Deschannel i huvudrollen, läs mer om filmen i detta inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar