onsdag 30 november 2011

Björk och The Boss till Roskilde

Roskildes startfält ser redan efter två artister ut att kunna bli det bästa på mycket länge. Idag släpptes nämligen deras första officiella bokning, isländska electronicapionjären Björk, som tidigare i höst släppte den rent fantastiska plattan Biophilia. Sist hon spelade på Roskilde var 2007 och de som trotsade regnet bjöds på en fantastisk föreställning, jag har inga tvivel om att hon 2012 kommer göra något minst lika spektakulärt.

En ännu större bokning är dock The Boss, Bruce Springsteen, som gör sin första spelning på Roskilde någonsin, antagligen med en ny platta i bagaget. Festivalen själva har inte gått ut med bokningen officiellt än, men Springsteen själv har på sin hemsida listat Roskilde i sin turné. Många yngre kommer antagligen avfärda bokningen som trött gubbrock, men då vet de inte vad de går miste om.

Två legender är alltså först ut för den danska festivalen och imorgon släpps biljetterna. Chansen för att det kommer bli slutsålt i sommar känns överhängande, speciellt med tanke på att detta bara är början.

1 kommentar:

  1. Bruce Springsteen har alltid en ny platta i bagaget.

    SvaraRadera