söndag 26 februari 2012

Veckans tips v. 9

Spelningar:

Imorgon måndag spelar Wilco på Annexet i Stockholm. Biljetter finns fortfarande att få tag på.

Imorgon spelar även Thåström i Stockholm, fast på Cirkus. Det gör han även på tisdag och onsdag.

Hultsfredsaktuella M83 spelar på KB i Malmö på onsdag.

På onsdag spelar även ett före detta hultsfredaktuellt band i Malmö. På Debaser spelar då Dirty Beaches. På lördag spelar samma band på Debaser Slussen i Stockholm.

Wu Lyf gör två spelningar i Sverige i veckan, på fredag på Inkonst i Malmö och på lördag på Kägelbanan i Stockholm.

Nick Drake-inspirerade Damien Jurado kommer till Mejeriet i Lund på fredag för att promota sitt nya album. Som förband har han amerikanska folkartisten Tom Brosseau. För dig som gillar Dylan, Drake eller Neil Young bör detta passa som hand i handske.

Den hårt turnerande Anna Ternheim kommer i veckan tillbaka till Sverige efter några veckor i Tyskland, Frankrike och Schweiz. I veckan spelar hon i Växjö, Halmstad, Lund, Kristianstad, Borås och Vara.

På lördag spelar Ed Sheeran på Hornstull Strand i Stockholm, men för den som gillar musik utanför topplistorna tipsar vi snarare om de andra banden som spelar (Sheeran är en superhypad brittisk popartist). Vad vi däremot tipsar om är att förbandet Selebrities från USA spelar trevlig elektronisk indie med tydliga 80-talsinfluenser och ett sound lite likt tidiga The Cure.

Om det var någon som lyssnade på vår multikulturlista i fredags kan ni glädjas åt att paret Amadou & Mariam från Mali kommer till Konserthuset i Stockholm på lördag. För er som gillar Manu Chao eller bara är sugen på experimentell, gungig, världsmusik rekommenderas detta varmt.


Skivor:

Simian Ghost släpper sitt debutalbum Youth på onsdag.

Sleigh Bells skivsläpp av Reign Of Terror flyttades fram till nu på onsdag.


Övrigt:

På fredag sammanfattar vi musikmånaden februari med en låtlista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar