söndag 17 oktober 2010

Veckans tips v. 42


Rasmus:


På onsdag bjuder huvudstaden på två spelningar som är för bra för att missa:

På Kägelbanan lirar The Divine Comedy. Teatral pop som alltid levererar.

På Göta Källare spelar mysfolkpoparna The Magic Numbers. De har vissa låtar som gör sig riktigt bra live. Har ni inte sett dem live tidigare så tycker jag att ni ska välja dem framför The Divine Comedy. Även om ni inte är så förtjusta i deras plattor.

Hittills i år har fyra riktigt bra svenskspråkiga plattor släppts. Bakom dessa står Säkert, José Soracha, Håkan Hellström och Toni Holgersson. På söndag har ni chansen att sist den sistnämnda live på Kägelbanan.


Jakob:

Stockholmarna får en riktig gottekväll på fredag med tre olika spelningar att välja mellan. För det första så kan man gå och titta på Spectrum, ett projekt av Peter Kember, en av grundarna av Spacemen 3. Förband till honom agerar japanska Nisennenmondai och svenska Roll The Dice. Detta går av stapeln på Strand.

För det andra så kan man gå till Debaser Slussen och beskåda Ariel Pink's Haunted Graffiti och Geneva Jacuzzi.

Ett tredje alternativ är att titta på Mexikanska electronicamusikern Murcof på Södra Teatern.

Anton:

På onsdag släpps skivan Weddings Or Funeral med den amerikanska singer/songwritern Jim Hanft. På onsdag publicerar Popbrus även en recension på skivan.

På torsdag spelar Kristofer Åström på Debaser i Malmö, denna gången har han med sig ett helt nytt band.

Kultbandet The Posies är i Sverige i detta nu. Ikväll spelar de på Inkonst i Malmö, på tisdag på Debaser Slussen i Stockholm och på onsdag på Sticky Fingers i Göteborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar