torsdag 22 november 2012

Veckans skiva v. 47: My Bloody Valentine - Ep's 1988-1991

Ungefär vid den här tiden varje år slår det mig: fy satan vilket bra band My Bloody Valentine är. Det är något med deras musik som gör att jag helst plockar fram den i november-december. De drömska ljudbilderna bidrar förmodligen. Och varje år slår det mig: Loveless är en av få skivor som kan spelas hur många gånger som helst utan att man tröttnar. Så jävla bra är den.
Nu ryktas det också att det väldigt snart kommer en uppföljare till detta klassiska album från 1991. Det påstår i alla fall frontmannen Kevin Shields: ett album och en ep ska vara på väg.
I väntan på detta kan man givetvis plocka fram Loveless, eller Isn't Anything, som är skivan de släppte innan och som också är den skiva där de först hittade sitt sound.
Men det är inte allt. Tidigare i år kom en skiva som alla MBV-fans väntat på. Fyra svåråtkomliga ep:s på två skivor med lite bonusmaterial. Godis för öronen, då flera av deras bästa låtar återfinns på dessa skivor. Att omslaget dessutom är godis för ögonen (inte bara framsidan, utan även inuti det fysiska fodralet). Så lyssna, och sedan köper ni, så blir både ögon och öron lyckliga.
Och, för det tål att sägas igen: fy satan vilket bra band My Bloody Valentine är.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar