söndag 6 september 2009

Tips v. 37


Rasmus:

Det blir en bra vecka när det kommer till skivsläpp. Här kommer tre av de finaste släppen (samtliga på onsdag):

Jamie T – Kings & Queens:
Den efterlängtade uppföljaren till ”Panic Prevention” från 2007 är äntligen här! De två eps som släppts som smakprov har visat att Jamie Treay fortfarande är relevant.

Bear Quartet – 89:
En ny altcountryskiva från norrlänningarna? Nej. Men den skräniga konserten i Stockholm i somras lovade väl. Ännu en ny riktning för bandet. Dessutom har Skull Defekts redan gjort en cover på en av albumets tio låtar. Bara det säger att det här är kvalitativt.

Drive-by Truckers – The Fine Print:
Skägg gäller även i höst. Här kommer en raritetssamling som bland annat innehåller en cover på Dylans ”Like A Rolling Stone”.


Jakob:

På lördag är det kulturnatt i Uppsala, så därför kommer tre tips därifrån den här veckan.

13-17 så håller föreningen Brus konserter på Uppsala Konsert och Kongress. Det rör sig om ambient, noise, electronica och närliggande stilar.

Vid Nybron håller Sveriges kanske bästa estradpoet, Kung Henry, till mellan 21.30 och 22.30. Kanske bjuds det på lite musik också.

Vid tolvslaget är det dags för skabandet Ska'n'ska att ställa till med fest någonstans på Drottninggatan, exakt var vet jag ej, men det lär höras.


Anton:

Ytterligare två fina skivsläpp på onsdag:

[ingenting] - Tomhet Idel Tomhet:
Skivan är producerad av Jari Haapalainen, och efter att ha hört förstasingeln Halleluja! så blir man sugen på att höra resten av spåren. Om inte annat kan man köpa skivan för att betrakta det fina omslaget.

Raised Fist - Veil Of Ignorance:
Hardcorebandet från Luleå släpper sitt femte studioalbum och åker senare ut på en Europaturné. De avverkar Sveriges tre största städer mellan sjunde och tionde oktober.

Det blir baktakt och gubbdans på fredag när P3live sänder en spelning med Madness, inspelad på Roskildefestivalen i år.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar