söndag 20 september 2009

Tips v. 39

Rasmus:

Olle Ljungström och Freddie Wadling spelar på Konserthuset i Göteborg på lördag. Två fantastiska herrar ni inte har råd att missa!

Äntligen! Årets största, bästa, vackraste och mest perfekta band är här med ny EP! Bandet är givetvis The Pains Of Being Pure At Heart och skivan i fråga heter ”Higher Than The Stars” och är som vanligt riktigt snygg, med vacker distad pop!

Ibland behöver man koppla bort allt vad musik heter för ett tag, för att sedan kunna resa sig upp igen och ge sig in i matchen med full kraft. Spendera helgen på Ölands Skördefest!


Jakob:

På fredag spelar islänningen Ólafur Arnalds på Uppsala Konsert & Kongress. Här blandas piano och stråkar med electroniska inslag i en nyklassisk musik, med vissa vibbar av postrock.

På lördag kan man bege sig till vår huvudstad för att betrakta This Is Head som spelar på Debaser Slussen. Det rör sig här om elektronisk krautrock, något man hör allt för sällan.

Annars kan man passa på att insupa hösten som nu fått fäste här i landet. Detta görs lämpligast med hjälp av långa promenader till tonerna av exempelvis OTT, Sunn O))), Godspeed You! Black Emperor eller Animal Collective


Anton:

Imorgon släpper Monsters Of Folk sin debutskiva, en av årets mest spännande skivsläpp.

På onsdag släpps "Retrospective - the very best of Esbjörn Svensson Trio". Ett gyllene läge att lyssna in sig på ett av Sveriges mest inflytelserika jazzband genom tiderna.

Glöm inte att köpa biljetter till Jamie T:s spelning i Stockholm den 26 oktober. De lär nog snart ta slut.

2 kommentarer:

  1. Aldrig hört talas om The Pains tidigare, men fanken vad fint det var. Hoppas att jag blir höstigt nostalgisk snart så att jag kan lyssna på det också.

    SvaraRadera
  2. Helvete vad underbart med nytt från Pains, Hel överlycklig nu!

    SvaraRadera