torsdag 17 september 2009

Veckans Skiva v. 38: The Metros - More Money Less Grief



Acceleratorfestivalen i Stockholm 2007. Bandet Modest Mouse spelar på den stora scenen men imponerar ej på de två vännerna. De kollar igenom programmet och ser att The Metros snart ska spela på den lilla inomhusscenen och de beslutar att ge det okända bandet en chans. Väl där ångrar de inte sitt beslut.

The Metros är ett ungt brittiskt band som spelar hetsig "punk n' roll". Man vet aldrig vad som kan hända på deras livespelningar. På Acceleratorspelningen hade till exempel den Robin Hood-hattprydde sångaren en intern uppgörelse med en av gitarristerna om vem som kunde spotta mest öl på den andre och bassisten hade dagen till ära en plastpåse som tröja.

Kanske låter det som att The Metros är ett pubertalt tramsband, vilket de är, men man kan ändå inte undgå att imponeras av den tighta musik de framför live. De fångar publiken från första sekund. Bandet påminner lite om Arctic Monkeys, fast bättre.

Fångar publiken gör de även på skiva. Deras debutskiva More Money Less Grief släpptes 2008 på det lilla bolaget 1965 records och är en väldigt stakt debut. Det finns väldigt många låtar med "hitpotential". Låtar som Talk About It och Education part 2 skulle utan tvekan kunna göra succé på P3. Bandet har dock ej lanserats i Sverige och deras skiva finns därför ej att få tag på i Sverige.

Ett minus på skivan (om än litet) är de lite lugnare låtarna. Visst är även de bra, men när The Metros gör sin snabba röjiga punkrock så är de oslagbara.

Det är ett måste att lyssna på The Metros, antingen via Spotify HÄR, eller på deras myspacesida HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar