söndag 10 januari 2010

Tips v. 2



Rasmus:

Först tänkte jag nämna att Adam Green släpper nytt. Minor Love heter den. Huruvida det är övervägande finsnickrad pop eller mest trams återstår att se. Och så kommer han snart till Sverige också, Adam.

Sedan blir det två uppsamlingstips: ett som försvann förra veckan, då jag inte var i landet och ett som av någon märklig anledning helt gått mig förbi.

Ett spännande soundtrack släpptes förra veckan. The Road av Nick Cave och Warren Ellis.

I december kom samlingsskivan Matinée Grand Prix. Skivbolaget Matinée samlar åter sina artister för att spela in låtar speciellt till ett litet soniskt skyltfönster. Skivan i fråga innehåller nytt från bland annat skotska noisepoparen Bubblegum Lemonade, fina The Guild League, första livstecknet från tweearna i Math and Physics Club på två år och sist men inte minst sista låten med The Lucksmiths.

Här är länk till skivan.


Jakob:

Debaser håller låda i Stockholm i helgen, på fredag kan besöka deras inrättning vid slussen för att beskåda Monde Yeux, Sveriges svar på Beirut.

På lördag hålls The Skwee Curse på Debaser Medis där bland andra Mesak och Rigas Den Andre bjuder på elektroniskt lunk.

Om man inte känner för att gå på spelning i veckan så finns det egentligen bara ett alternativ, åk pulka, passa på innan den vackra snöns förvrids till ett grått slask.


Anton:

Imorgon måndag är det ett måste att slå på P3 klockan halv tio då P3 live sänder en konsert med bandet Hellsongs. Bandet spelar, enligt dem själva, "lounce metal" vilket i praktiken är akustiska versioner av klassiska hårdrockslåtar. Aldrig har "Run to the Hills" och "We're not gonna take it" låtit så bra.

På lördag spelar göteborgsbandet Fontän på Kägelbanan i Stockholm, räkna med en kväll med mycket spännande musik.

Ett tips som som inte handlar om musik men som ändå måste nämnas är att Anders och Måns nya TV-serie "Succeduon med Anders och Måns" börjar på torsdag. Klockan 21.30 i SVT2.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar