söndag 24 januari 2010

Tips v. 4



Rasmus:

Den här veckan vet folk i Växjö om att det är Kulturnatten som gäller på lördag. Och folk i Göteborg vet om att filmfestivalen drar igång i veckan, så därför tipsar jag inte om dessa.

Istället höjer jag mitt glas för Stephin Merritt, vars nya platta släpps på onsdag. Realism heter den och det är hans band The Magnetic Fields som ligger bakom. Redan nu kan jag säga att det förmodligen blir ett av årets bästa skivsläpp, då förmodligen samtliga av bandets hittills släppta album hade kvalat in på Popbrus årsbästalistor för sina respektive år, om Popbrus hade funnits på den tiden. Och när ni ändå är i farten med att älska den här skivan, så kan ni, som inte redan gjort det, passa på att inhandla biljetter till bandets spelning i Stockholm i mars.

Andi Almqvist - som släppte ett av förra årets bästa album - återutger sina två första skivor på onsdag. Till kononpris!

Och så lite punk: Vibrators och UK Subs spelar på Henriksberg på torsdag. Även om Subs senaste plattor har varit allt annat än fantastiska, så sitter de ändå på en rad gamla punkhits. Missa inte detta!


Jakob:

På fredag så bjuds det upp till dans i baktakt när Internal Dread & Friends? gästar Katalin i Uppsala. Internal Dread är för tillfället kanske mest känd sina sammarbeten med Kultirarion då han gjort dubversioner av deras plattor.

På lördag kan man på samma ställe se 20-årsjubilerande Väsen om man hellre är sugen på folkmusik.

I Stockholm kan man istället se Trummor & Orgel tillsammans med Magnus Carlson från Weeping Willovs på Debaser Medis. Spelar gör även Almedal.


Anton:

På onsdag släpper I´m from Barcelona sitt nya album 27 songs from Barcelona. Till skillnad från tidigare skivor, där alla medlemmar varit med på alla låtar, så har nu varje medlem gjort varsin låt. Skivan kommer även släppas för gratis nedladdning på deras hemsida www.imfrombarcelona.com, en låt per dag i 27 dagar, start alltså på onsdag den 27 januari.

Samma dag släpper det svenska bandet First Aid Kit sitt första fullängdsalbum, The big black and the blue.

På radio kan ni på onsdag höra en konsert med Antony and the Johnsons inspelad på Cirkus i Stockholm. Den sänds av P3 live kl 20.30.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar