söndag 17 januari 2010

Tips v. 3



Rasmus:

Snön ligger fortfarande som ett fördömt täcke över kultursverige, som alltid vid den här tiden på året. Men snart kommer ljusningen, med spelningar, skivsläpp och en filmfestival här i Göteborg.

Till dess kan stockholmarna gå och se Everett Parker spela sin sköna folkinspirerad musik på Club SPHM i Stockholm på tisdag.

Göteborgarna kan gå och se stadens son Daniel Gilbert spela på Sticky Fingers på fredag.

Och alla ni andra kan bunkra er framför era tv-apparater och titta på Kobra imorgon. Får då beger de sig till Ryssland för att kolla hur kulturlivet ser ut där idag.


Jakob:

Det största som händer i veckan är Sunn O)))'s spelning på Fylkingen på Onsdag. Tyvärr blev spelningen slutsåld innan den ens blev officiell, så att tipsa om den känns ju ganska onödigt. Istället får jag tipsa om saker som inte når samma episka proportioner, t.ex. att Hoffmaestro & Chraa gör två spelningar på Katalin i helgen, en slutsåld på Fredag och en extrainsatt på Lördag. Själv har jag sett dem tillräckligt många gånger, men har man inte avnjutit Sveriges svar på Manu Chao live så är det en god idé att befinna sig på Katalin i helgen.

I övrigt så verkar det ganska dött med bra spelningar häromkring för tillfället, så istället får man roa sig på annat sätt, varför inte att Norska jazz-metalbandet Shining släpper en ny platta imorgon.

Som utfyllnad på veckans tips så kan jag alltid råda er till att titta på P3 Guldgalan 2010 på svt 1 på Tisdag, eller så kan ni låta bli, ni kommer nog inte gå miste om så mycket.


Anton:

Amerikanska The xx kommer till Sverige nästa vecka för tre spelningar. Kolla i Popbrus konsertkalender för datum och spelställe.

I väntan på JJ:s album "n° 3" så finns nu två nya låtar på Sincerely Yours hemsida för gratis nedladdning. Låtarna heter "Let Go" och "My Way" och hittas Här.

På onsdag släpper Joel Alme albumet "Waiting for the bells", vilket är hans andra i ordningen.

4 kommentarer:

  1. Tar ni inte er själva på lite för stort allvar?

    SvaraRadera
  2. På vilket sätt menar du? Du får gärna vara lite konstruktiv i din kritik, annars är det ganska svårt att ta till sig vad du säger.

    SvaraRadera
  3. Ni sitter och skriver totalt intetsägande saker om musik. Önskar att ni vore Andres Lokko, men har dessvärre inte insett att ni faktiskt inte riktigt spelar i samma liga.

    SvaraRadera
  4. Ingen på Popbrus vill vara Andres Lokko, men tack för din åsikt.

    SvaraRadera