söndag 31 januari 2010

Tips v. 5



Rasmus:

Fokus tas denna vecka bort från musiken i Göteborg. Trots att veckans stora grej i staden är Thåströms spelning i Lisebergshallen på torsdag (som dock är slutsålt). Nej, för Göteborgarna handlar det denna vecka om film, då Filmfestivalen är i full gång. Så här finner ni tre filmer ni borde se om ni är på festivalen:

The Fish Child - sägs vara Argentinas svar på Mulholland Drive av David Lynch

Fish Story - en japansk domedagsstory som pendlar mellan spelfilm och anime och som dessutom innehåller ett japanskt Sex Pistols.

Dear Lemon Lima - jämförs med Napoleon Dynamite, fast med kvinnor i huvudrollerna. Enda gången i år det är okej att se en feel good-film!


Jakob:

Imorgon spelar Surya drone på Fight Club på Stampen i Stockholm. Spelningen är visserligen bara en halvtimme men för oss som missade Sunn O))) så är det definitivt värt det.

På torsdag gäller helt andra tongångar då Mahala Raï Banda bjuder på balkan- och zigenarsväng på Katalin i Uppsala.

Till helgen så kan ett besök på Debaser Slussen på lördag vara en god idé då Japandroids lirar, de har beskrivits som ett Hüsker Dü för 2000-talet, och det är ju aldrig helt fel.


Anton:

Imorgon måndag sänder P3 Live en konsert med Taken By Trees, inspelad i december förra året. Start klockan 20.30.

På torsdag spelar Gustaf Hedén & Distracting Noises och DunDun på Rundgång @ Babel i Malmö. Gustaf Hedén spelar "indie post-punk" och är tillfälligt i Sverige för att göra klart sin kommande skiva, kolla in honom på hans myspacesida (länk). DunDun är ett helt nytt projekt som gör sin allra första spelning på torsdag. Bandet består av medlemmar från bland annat The Cardigans och Brothers of End.

Hela den kommande veckan kommer Peter Morén (från Peter, Bjorn and John) hålla i P3-programmet Musikguiden där han kommer spela sin favoritmusik, förhoppningsvis har han en god smak. Klockan 19.30 varje dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar