söndag 18 mars 2012

Veckans tips v. 12

Spelningar:

Altcountrybandet Lambchop gör på tisdag en spelning på Södra Teatern i Stockholm.

I veckan gör Timber Timbre två spelningar i Sverige. På torsdag på Henriksberg i Göteborg och på lördag på Debaser Slussen i Stockholm. På torsdag spelar även australiensiska The Jezabels på Lilla Hotellbaren i Stockholm.

På fredag spelar teatrala och vackra The Tiny på Scandic Grand Central i Stockholm. Det är gratis inträde. Är man istället sugen på något mer elektroniskt spelar duon Icona Pop på Yaki-Da i Göteborg.

Om man på fredag råkar befinna sig i Växjö och vara sugen på klezmerrock så kan ett besök på Kafé Deluxe vara att rekommendera, där spelar nämligen Tummel. Skulle man istället ha vägarna förbi Uppsala och har uppskattning för hiphop/reggae bör man inte missa Jensch Resch, eller Chords, spelning på Katalin.

Veckan avslutas med brittiska Veronica Falls på Henriksberg i Göteborg på lördagen. Föredrar man något lite lugnare håller norska popsångerskan Marit Larsen sin enda Sverigespelning på Stadsteatern i Göteborg.


Skivor:

Redan i morgon, måndag, börjar veckans skivsläpp med Magic Castles självbetitlade album Magic Castles.

På tisdag släpper punkrockbandet Sharks sitt första fullängdsalbum. Bandet har turnerat med band som Babyshambles och Lost Prophets med sin tidigare EP.

På onsdag släpps skivan 301 med tidigare outgivna låtar av Esbjörn Svensson Trio.

Samma dag släpper den före detta Bad Cash Quartet-medlemmen Jonas Lundqvist albumet Så e de me de.

Odd Future släpper skivan The Of Future Tape Vol. 2 på onsdag.

Som om inte dessa släpp vore nog så släpper även det amerikanska indierockbandet The Shins skivan Port Of Morrow på onsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar