torsdag 22 mars 2012

Veckans Skiva v. 12: Far & Son - The Sushi USB EP

LänkFar & Son består av Frej Larsson, känd från Slagsmålsklubben och Maskinen, och Simon Gärdenfors, tidigare medlem i Las Palmas men även etablerad serietecknare. I vintras spelade de i Musikhjälpen tillsammans med Lilla Lovis, ett uppträdande som inte hamnade på SVT-play för att det var för drogromantiskt. Bandet har också gjort ett mindre uppskattat uppträdande i UR-programmet Garage där de basunerar ut diverse obscena krav på det motsatta könet.

Men trots tvivelaktiga ämnesval för textförfattande så är de ändå en av det här landets intressantaste rapgrupper. Dels för att det är snygga beats och för att deras texter, trots att innehållet kan diskuteras, är förbannat roligt, men främst för att de inte är rädda för att trampa någon på tårna. Far & Son säger vad de tänker på och lallar inte med det. Droger, sex och allmän tramsighet är de teman som ofta tas upp.

De har tidigare släppt några singlar, men tidigare i år släpptes deras första ep, The Sushi USB EP. Alla låtar är inte fantastiska, men jag tycker ändå att det är en härlig motvikt till Labyrinths reggae-doftande socialrealism och Timbuktus folkkära civilisationskritik. Här har vi ett par grabbar som skiter i politiken och bara vill svina, det behövs det också.

Lyssna på The Sushi USB EP på Spotify!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar