söndag 25 mars 2012

Veckans tips v. 13

Spelningar:

I veckan är det dags för Umeå Open. På fredag och lördag spelar bland andra Peter Doherty, Anna Ternheim, Deportees, The Concept, Jonas Lundqvist och Glasvegas.

Jazziga looppedalsdrottningen Theresa Andersson ger sig i veckan ut på turné för att fira det nyliga skivsläppet. Imorgon spelar hon på Södra Teatern i Stockholm, på tisadag på Katalin i Uppsala, på torsdag på Dunkers Kulturhus i Helsingborg, på fredag på Mejeriet i Lund och på lördag på Stadsteatern i Göteborg.

CunninLynguists gör två sverigespelningar i veckan. Tisdagen spenderar dem på Mejeriet i Lund och fredagen på Nalen i Stockholm.

För Växjöbor med längtan efter psykedelisk progg så är ett besök på Kafé Deluxe ett måste, då legendarerna i Träd, Gräs och Stenar spelar. På fredag spelar de även på Babel i Malmö.

Är man sugen på tung industrisynth så gör Laibach en spelning på Brewhouse i Göteborg på torsdag.

I veckan gör Zola Jesus tre spelningar i Sverige. På torsdag spelar hon på Babel i Malmö, på fredag på Umeå Open och på lördag på Debaser Slussen i Stockholm

På fredag gästas Inkonst i Malmö av det ryska indierockbandet Mari Mari - minst sagt spännande. Och bra.

På lördag spelar Dead Prez sin politiska hip hop på Sticky Fingers i Göteborg. Labyrint agerar förband.


Skivor:

Imorgon släpper Carter Tutti Void sin debut Transverse. Bandet är ett samarbete mellan Chris Carter, Cosey Fanni Tutti, båda även medlemmar i Throbbing Gristle, och Nik Void, medlem i Factory Floor. I morgon släpper även Katy Goodman, eller La Sera, sin fjärde skiva Sees The Light. Dessutom släpps en dyster indieskiva med inspiration från Bon Iver i och med bandet From Sarah - Are We OK?

Bandet Caveman släpper Coco Beware på tisdag.

På onsdag släpper Markus Krunegård sitt fjärde soloalbum Mänsklig värme.

Samma dag släpper Mars Volta sitt sjätte album Noctourniquet.

Även Idols of Elegance släpper en skiva på onsdag; Carousel.



Övrigt:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar