fredag 22 juni 2012

Veckans Låtlista v.25: Gott & Blandat

Veckans låtlista handlar om Gott & Blandat, fast inte i den söta bemärkelse man är van vid. Nej, denna lista samlar istället blandat örongodis. För visst är det så att mycket blir bättre när man rör om lite i grytan och får nya inblickar från såväl andra människor som andra genrer. Här är åtminstone ett försök att samla olika gränsöverskridningar som resulterat i något, ibland överraskande, välljudande. Håll tillgodo och ha en trevlig midsommar!


Lyssna på veckans lista på Spotify HÄR!

Markus:

Mos Def & Tracy Chapman - Brown Sugar Remix
Två giganter möts i en snygg amatörremix. Det är sällan man hör en singer/songwriter ihopmixad med en tung rappare, men när det låter så här tillbakalutat och skönt så bör det göras oftare! 
;


Stars - Your Ex-Lover Is Dead
En mycket bra låt i sig – lyfts här av violinisten i Final Fantasy. Samarbetet är magiskt.

Telekinesis & Chris Walla - Country Lane
Bandet Telekinesis har ett flertal bra spår, men Chris Walla har på något sätt förfinat stuket och hjälpt bandet nå nya nivåer!

Carolina Wallin Pérez - Kevlarsjäl
När Kent återigen är på tapeten efter att ha hittat formen med nya plattan Jag är inte rädd för mörkret kan det vara kul att minnas bandets glansdagar. Carolina Wallin Pérez tolkar här låten Kevlarsjäl i en jazzig tappning, och jäklar vad bra det är. 

Nujabes & Cise Starr, Akin - Feather
Knappast första gången någon mixat klassiskt/jazz med hiphop, men Nujabes hade en ofattbar förmåga att skapa melodier och beats som fortfarande sätter sig på hjärnan.
;



Jakob: 




Micachu & The Shapes & Konono no1 - NO.KFrån Tradi-Mods vs. Rockers vol. 2, där afrikansk congotronics blandas med västerländsk alternativmusik.

Anthrax & Public Enemy - Bring Tha NoizeAtt mixa rap och metal är kanske inte så gränsöverskridande längre, men när den här låten kom var det helt nytt.

Bud Melvin - 62 MilesGameboy och banjo, chip och country, oväntat och fruktansvärt bra.

Wugazi - Shame On BlueNågon fick den briljanta idén att mixa ihop Wu-Tang Clan och Fugazi, magi uppstod.


The Flaming Lips & Ke$ha - You Must Be UpgradedFrån plattan The Flaming Lips and Heady Fwends som är sprängfylld med mer eller mindre udda samarbeten av varierande kvalité, det här ett av de mer lyckade.
;


Anton: 

Adjagas och Anna von Hausswolff - Tidlös nuEtt annorlunda samarbete med ett lyckat resultat. Från TV-serien Sapmi Sessions.

John Zorn - N.Y. Flat Top BoxJohn Zorn är ett geni i att blanda olika genrer och... oljud.

First Aid Kit - King Of The WorldAtt systrarna i First Aid Kit någonsin skulle spela in en låt med deras stora idol Conor Oberst lär för dem ha känts ganska avlägset. På sätt och vis ett oväntat samarbete men att samarbetet skulle bli bra är inte lika oväntat.

Taken By Trees - My BoysVictoria Bergsman tog sitt soloprojekt Taken By Trees till Paktistan och spelade in den vackra East Of Eden.

jj - Kill ThemFrån jj:s mixtape Kills där en drös av mer eller mindre kända låtar samplas.