torsdag 21 juni 2012

Veckans skiva v. 25: Walk The Moon - Walk The Moon

Veckans skiva är färskare än både mjölken i min kyl och debatten om midsommarvädret; och så mycket bättre dessutom. Cincinnati-bandet Walk The Moon släppte tidigare i år en prisad EP med låten Anna Sun som fick stort genomslag i USA och igår kom äntligen uppföljningen i form av en eponym debutplatta. Det är kategoriserat som elektronisk indie men har tagit tempot och disten från indierocken och gudars vad trevligt det är emellanåt.

Skivan öppnar starkt med spåret Quesadilla som på sätt och vis är signifikativt för hela skivan. Det är rockiga verser med träffsäkra gitarriff och mycket rytm för att sedan stegras till en energibombsrefräng med tillhörande melodiösa elektroniska slingor. Även låtarna med lite lägre tempo (läs ös) som Shiver Shiver håller hög klass och lyckas för ovanlighets skull att nyansera skivan istället för att göra det tråkig. Visserligen är det inte lika nyskapande rent musikaliskt som många andra av skivans höjdpunkter, men absolut en nivå över mediokert.

På tal om höjdpunkter så är skivans två största, bortsett från singeln Anna Sun (som i vanlig ordning med radiomusik har en tendens att spelas sönder bortom igenkännelse), låtarna Tightrope och Next In Line. Det är falsettsång som med vassa rytmgitarrer och lyftande synthslingor levererar en simpel men härligt energisk pop.


Lyssna på Walk The Moon på Spotify HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar