torsdag 19 augusti 2010

Veckans skiva v. 33: Refused - The Shape Of Punk To Come

"This is the pulse, this is the sound
This is the beat of a new generation

This is the movement, this is the rhythm

This is the noise of revolution"

The Shape Of Punk To Come är Refused tredje studioalbum och släpptes i oktober 1998, några månader innan bandet splittrades. Splittringen tros bero på att skivan blev en stor succé hos den stora massan, och det var inget bandet strävade efter. Idag refererar band gärna till Refused som en stor inspiration och tolkningar av "hitlåten" New Noise har gjorts av diverse pubertala band med tveksam musikalitet som The Used och Fall Out Boy. Tragikomiken känns väldigt nära när kommersiella amerikanska rockband sjunger om kommunism och mot kapitalism, för det är just det texterna handlar om på The Shape Of Punk To Come, och det är verkligen inget man smusslar med.

Produktionen är riktigt bra, som ett knytnävsslag rakt i magen, och lämnar ingenting åt slumpen - precis som det ska vara i hardcoregenren. Låtarna är förhållandevis melodiösa och arrangemangen är intressanta och fångar och håller fast lyssnarens uppmärksamhet.

Så, om ni har missat detta guldkorn och banbrytande skiva inom hardcore- och punkgenren så tycker jag verkligen ni ska kolla upp den. Skivan finns även i surround (5.1) vilket lär vara en riktigt upplevelse.

Lyssna på skivan på Spotify.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar