onsdag 11 augusti 2010

Inför Way Out West 2010


Imorgon går startskottet för Way Out West i Göteborg. Popbrus ger er här ett urval på fem intressanta band som kommer spela på festivalen. Länk till spelschema.

Villagers

Bakom namnet Villagers står irländaren Conor J. O'Brien. Men sin uttrycksfylla röst förmedlar han vemod i musikform, ofta i samma stil som hans namne Conor Oberst (Bright Eyes). Villagers debutalbum Becoming a Jackal släpptes i maj i år och imorgon intar han Way Out West och Annedalskyrkan.

Lyssna på Becoming a Jackal på Spotify.


Bad Hands

I platt-TV:ns tidevarv slår Bad Hands ett slag för den klassiska tjock-TV:n. Bad Hands är ett soloprojekt av trummisen Per Nordmark, tidigare i Fireside och Breach. När han spelar live får han hjälp av en handfull musiker samt en TV-apparat. På lördag spelar Bad Hands på Sticky Fingers klockan 02.30.

Lyssna på Bad Hands debutalbum Take the Money and Run på Spotify.


Panda Bear

Panda Bear är till vardags medlem i Animal Collective. Han har även medverkat på Taken By Trees senaste skiva. Bara det borde väl vara nog för att gå och se honom? Men om det inte räcker så gör han även väldigt bra musik. 2007 släppte han det helt fantastiska albumet Person Pitch och en uppföljare är på gång.


Konono N°1

Konono N°1 kallar sin musik för congotronic vilket är precis vad det är, afrikanska rytmer blandad med hemmabygd elektronik. De har sammarbetat med Björk på låten Earth Intruders. De har besökt norden ett flertal gånger. Ändå verkar väldigt få känna till det här bandet. Men ni som har turen att befinna er i Slottskogen på lördag har ingen anledning att missa det här.


Pavement

Jag borde inte ens behöva nämna Pavement här, för alla med minsta intresse för popmusik borde ha peppat den här spelningen sen Way Out West avslöjade bokningen. Men kanske finns det här någon stackars själ som ännu inte fått nöjet att stifta bekantskap med bandet som var ett av de band som definierade 90-talet. Och då finns det faktiskt inget bättre tillfälle att göra det än i helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar