måndag 16 augusti 2010

Konsertrecension: M.I.A., Way Out West, Göteborg 13/8

Enda sedan hon ställde in sin spelning på Roskilde för några år sen så har jag väntat på att få se M.I.A.. Men så här i efterhan så kan jag säga att det helt klart var värt väntan. Spelningen inleds med en ensam dj som levererade tung electro för sig själv en stund. Sedan gör M.I.A. själv entré och festen börjar på riktigt. Man märker att folk har väntat på det här för det dansas och väsnas väldigt mycket medan det levereras hits från scen. Både nytt och gammalt. Oväntat mycket gammalt faktiskt, vilket för mig är ett stort plus.

Dock kändes hon stundtals lite oinspirerad och hamnade i otakt och sjöng falskt utan att verka bry sig så mycket om att rätta till det. Även hennes dj verkade ha vissa problem och ibland blev det bara grötigt och kaosartat, på ett dåligt vis. Detta var dock smärre problem som knappast var något att haka upp sig på.

Något bör också sägas om hennes projektioner. Ni som bläddrat i bookleten till senaste platta, /\/\ /\ Y /\, skulle känna igen er. Det bjöds på youtube-räknare och gif-animationer, springande enhörningar och exploderande Quake-figurer, allt utfört på ett väldigt psykedeliskt vis. Det var inte direkt så att musiken överskuggades av den visuella delen, men det var inte långt ifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar