onsdag 15 december 2010

Festivaluppdatering

Även om Popbrus har legat lite i vinterdvala när det gäller festivalkoll så har det nog ingen intresserad missat att flera festivaler redan släppt sina första akter, vissa till och med mer än så. Och idag var det dags för ett nya släpp från Roskilde och Emmaboda.

Roskilde fortsätter med sina onsdagssläpp och idag släpptes How To Dress Well. Ett band jag inte tidigare lyssnat på, men efter lite youtube-surfande verkar bjuda på en ganska flummig typ av electronicapop. Sedan tidigare så är även Iron Maiden, Kings of Leon och Afrocubism bokade.

Emmaboda däremot släppte en handfull akter. Yelle, Vitalic, Skrillex, Niki and the Dove, Crystal Stilts och Ska'n'Ska ingick i dagens tillkännagörande. Det enda som intresserar mig speciellt mycket personligen är Ska'n'Ska, ett band som alltid levererar på scen. Även Yelle kan bli spännande att se. Men min stora förhoppning är att Skrillexs mediokra dubstep ska öppna upp för betydligt tyngre bokningar inom genren för Emmaboda.

Även Peace & Love gjorde ett släpp idag, med akter av det lite hårdare slaget. Social Distortion är det som skräller högst, men även Mustasch kan säkert locka folk. Även Radioaktiva Räker, Graveyard och Sonic Surf City fanns i släppet.

Även Siesta! skulle ha sitt första bandsläpp idag, men har skjutit upp det till imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar