onsdag 15 december 2010

Skivrecension: Bubblegum Lemonade - Sophomore Release

Länk
Man ser redan när man läser denna bloggs namn att vi som skriver här gillar den genre som kallas noisepop (grovt översatt till svenska blir detta just popbrus eller bruspop). Därför är det heller föga förvånande att denna platta faller mig i smaken.

Bubblegum Lemonade är en man från Glasgow som heter Laz och som älskar sin tolvsträngade Rickenbacker. Han spelar ganska enkel och ganska catchy pop, fast med distad pedal. Precis som noisepop brukar vara alltså.

Det här är Bubblegum Lemonades andra album (han har även släppt tre eps). Skivan innehåller varken hans noisigaste låtar - vissa låtar är inte ens distade - eller hans mest direkta poplåtar. Men det är dock hans jämnaste platta och därmed även bästa. Melodislingor och textrader som fastnar likt tuggummin och klibbar som lemonad. De högsta topparna på skivan är Caroline's Radio (som även finns med på en ep med samma namn), samt We Could Send Emails och Living For Today. Resten av låtarna är inte långt efter. Och då skivan klockar in på strax över halvtimmen hinner man inte tröttna innan den är slut.

För er som ännu inte fastnat för noisepopen än är det här en bra början, då de mest excentriska oljudspartierna uteblir och distpedalen aldrig riktigt är tryckt i botten.

Lyssna på Sophomre Release på Spotify!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar