torsdag 30 december 2010

Förväntningar av 2011

Ett starkt musikår börjar gå mot sitt slut och förhoppningsvis tar ett lika starkt vid. Nedan kan ni läsa vad vi på Popbrus-redaktionen ser fram emot under 2011.

Rasmus:

Det jag ser fram emot 2011 rent musikaliskt är främst ett gäng fina skivor som kommer att släppas. Bland annat nytt från Ballboy, The Decemberists och Emil Jensen. Och det är bara början. Även 2011 kommer att bli ett bra musikår.


Jakob:

2011 blir förhoppningsvis ett riktigt festivalår. Arvika har gått ut och sagt att de ska vända tillbaka mot rötterna vilket förhoppningsvis kan vara det uppsving de behöver. Peace & Love kommer förhoppningsvis att lära sig att inte boka artister de knappt har råd att betala. Emmaboda har redan nu gett förhoppningar om en breddning av deras electrobokningar. Siesta kommer förhoppningsvis boka ett band i samma klass som Sonic Youth och Dinosaur Jr. de senaste åren. Jag hoppas även att någon festival tar sig i kragen och bokar Godspeed You! Black Emperor, då vore min lycka gjord.


Anton:

Under våren 2011 släpps tre finfina skivor; den 15 februari släpps The Peolples Key av Bright Eyes, den 2 mars släpps Rykten av Emil Jensen och den 15 mars släpper bob hund sitt nya album som just nu inte har någon titel. Jag hoppas och anar även ett skivsläpp av Anna Ternheim som just nu håller på att skriva musik i sin lya i New York. Det känns inte heller helt osannolikt att jj kommer släppa ett album med titeln n° 4. I övrigt hoppas jag på att Anna von Hausswolff släpper en EP med låtar på svenska och att Kendal Johansson och Idiot Wind (tidigare Hajen och Jaw Lesson) släpper varsitt debutalbum. 2011 kommer även vara året då The Tallest Man On Earth spelar hos David Letterman och blir den högst lysande stjärnan inom genren "ensam man med gitarr som spelar amerikansk folkpop" (fast det är han kanske redan?).


Vad har ni för förhoppningar och förväntningar av 2011?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar