söndag 26 juni 2011

Veckans tips v. 26Den uppmärksamme läsaren ser att en smärre omorganisation har gjorts med Veckans tips, detta för att ni ska får en bättre överblick om vad som händer den kommande veckan.

Konserter:

På tisdag är det Where The Action Is i Slottskogen i Göteborg. Trots en spretig line-up, med sömnpiller som Coldplay, Brandon Flowers och Daniel Adams Ray så finns det ljuspunkter som gör festivalen väl värd ett besök. Vad sägs om Bright Eyes, Jenny & Johnny, The Ark och Glasvegas? Missar ni mot förmodan detta, kan ni dock läsa om spektaklet här på Popbrus senare i veckan.

Samma dag drar Peace & Love igång i Borlänge. Missa inte artister som Bob Dylan, Håkan Hellström, Säkert!, Bad Religion, bob hund, The Ark, Asta Kask, Serenades, Love Antell, Ken Stringfellow, Kapten Röd, Movits!, Sage Francis, Patrick Wolf, The Baboon Show...

På tisdag lirar även Weekend på Debaser Slussen i Stockholm. Med sin blandning av shoegaze och postpunk är det definitivt ett band att hålla ögonen på. Som förband har de Autre Ne Veut.

På torsdag är starten för årets Roskildefestival som i år bjuder på allt ifrån The Strokes och M.I.A. till The Tallest Man On Earth och This Is Head.

Malmöiter kan på fredag njuta av Sveriges kanske mest skruvade surfpunk i form av Quit Your Dayjob. De gör nämligen en spelning på Debaser i nämnda stad. Gå dit.

Hell On Wheels lirar på Debaser Slussen i Stockholm på lördag, motivering behövs ej!


Skivor:

Redan imorgon så släpps en av soulvärldens kanske viktigaste skivor i 40 års deluxeutgåva. Jg talar så klart om What's Going On av Marvin Gaye.

På onsdag släpper Hultsfredsaktuella och lagom hipsterhypade Foster The People sitt debutalbum Torches i Sverige.

I veckan släpper även Handsome Furs nytt. Det blir spännande då förra skivan var bland det skränigaste och bästa jag hört komma från blott en duo. Second Kapital heter nya plattan.


Övrigt:

På onsdag pratar Jason Diakité, mer känd som Timbuktu i Sommar på P1.

På lördag visar SVT 1 en dokumentär om The Doors, klockan 22.15 börjar den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar