tisdag 15 februari 2011

Jakobs Musikhörna v. 7: OFF! - First Four Eps

Medlemmarna i OFF! är inga nykomlingar, de har länge varit aktiva i band som Burning Brides, Redd Kross, Rocket From The Crypt, Hot Snakes, Earthless, Circle Jerks och Black Flag. Chansen är stor att om du gillar de två sistnämnda banden så kommer även OFF! falla dig i smaken, det här är västkusthardcore av den gamla skolan.

Glöm allt som hänt inom genren sen Circle Jerks släppte plattan Group Sex, glöm alla metalinfluenser, glöm emo, screamo, posthardcore, metalcore, breakdowns och skönsång. Vill du ha något som känns nytt och fräscht? Glöm den här skivan. Men vill du ha punk i snabbt tempo, med korta låtar och utan alla jävla krusiduller? Då har du hittat rätt.

Det är inte direkt en skiva som kommer förändra världen, det skulle inte ens förvåna mig om OFF! är helt bortglömda om ett par år. För det de gör har redan gjorts bättre, för si så där trettio år sen. Men ibland känns det bara förbannat gött med ett band som skiter i alla pretentioner och bara harvar på med hardcoreriff för att de tycker det är gött och OFF! är precis ett sånt band.

Lyssna på First Four Eps på Spotify!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar