söndag 13 februari 2011

Veckans tips v. 7


Rasmus:

Ett av förra årets bästa band - både live och på skiva - kommer till Sverige. Missa inte Allo Darlin's spelningar: på Jazzhuset i Göteborg på torsdag, på Debaser i Malmö på fredag eller på Debaser Slussen i Stockholm på lördag.

En annan akt som verkligen är en fröjd för ögonen live, är Gruff Rhys från Wales. Med lådor fulla med leksaker skapar han pop som får hela publiken att stå och småle. I mars får ni chansen att se honom, då han kommer hit för att spela. Men redan imorgon släpps nya skivan: Hotel Schampoo.

Ett band som ständigt utvecklas är Sonic Youth. Imorgon släpps skiva nummer nio i deras SYR-serie. Det är soundtracket till en fransk film vid namn Simon Werner A Disparu.


Jakob:

Isländskan och Múm-medlemmen Ólöf Arnalds kommer på onsdag till Stockholm för en spelning på Dramaten.

Uppsalabor kan på fredag gotta sig åt att en av reggaesveriges riktigt stora, Governor Andy, gör en spelning på Katalin.

Och helgen bjuder på ljuv popmusik när Vit Päls spelar först på Klubb Djurtube i Tranås på fredag och på Strand i Stockholm på lördag.


Anton:

Imorgon släpps Bright Eyes nya skiva The People's Key. På onsdag spelar bandet på Debaser Medis i Stockholm (med First Aid Kit som förband), men biljetterna har tyvärr varit slutsålda sedan länge...

På fredag släpper den före detta Popsicle-sångaren Andreas Mattsson sitt andra studioalbum Kick Death's Ass, vänta er härliga popmelodier. Nästa vecka kommer Mattsson även vara gästredaktör för radioprogrammet Musikguiden i P3 där han kommer spela musik som han själv gillar. Måndag till torsdag kl. 18.30.

På lördag spelar Those Dancing Days på Debaser Medis i Stockholm, vilket kommer vara starten för turnén av den kommande skivan Daydreams and Nightmares.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar